Send1N Opublikowano 16 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2014 Witam na dniach chcę wymienić swój obecny procesor na AMD Fx-8350 x8 obecnie posiadam Phenoma x4 965 C3 na napięciu 1.42v i taktowaniu 3.9ghz razem z Radeonem HD 7950 też podkręconym do 1000/5000 z lekkim dovoltowaniem wszystko działa elegancko od 3 lat nadeszła zmiana procesora. Posiadam zasilacz Chieftec 560W czy ten zasilacz wystarczy na ten sam zestaw ale już z nowym FX'em ?? bo wszystkie te testy na googlach z zużyciem prądu całej platformy pod obciążeniem w żadnym cały zestaw FX-8350 wykręcony na 4700 z podbitym napięciem w parze z Radeonem 280x nie przekracza 400W nie wydają mi się zbyt wiarygodne te testy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 Sądząc po wynikach, są bardzo wiarygodne i Twoja zasiłka spokojnie tu wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 A znalazłem jeszcze inny problem otóż ludzie piszą że po wsadzeniu Fx'a ten procesor tak daje czadu że w wielu przypadkach sekcja nie daje rady i są problemu z obniżaniem taktowania pod obciążeniem ... ja nie chce mieć takich jaj po zakupie swojego dodam że ja zadbałem o jak najlepsze chłodzenie na sekcji mam porządny radiator na radiatorze mostka dodałem wentylator akasa wiejący nie dla ozdoby i wydaje mi się że ten tylni na chłodzeniu proca owiewa dodatkowo radiator na sekcji tak jak na zdjęciu -> http://zapodaj.net/b...07a1fd.jpg.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) Ja posiadam Gigabyte 970a-UD3 rev 1.2 na pclabie koleś założył temat z takim problemem przy Fx'ie 8320 na płycie Asrock 970 Extreme 3 2.0 Dostał odpowiedz - Za słaba płyta na Fx'a. Na dzień dzisiejszy moja sekcja w spoczynku ma 46stopni a po godzinie prime95 czy CS GO max 61c przy phenomie x4 3.9 z napięciem 1.42 wydaje mi się że 61stopni w pełnym obciążeniu to mało jak na sekcje nawiew dają enermaxy z coolera cpu mam nadzieje że da rade i z tym fxem nie będzie się grzała ;o Edytowane 17 Września 2014 przez Send1N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2014 (edytowane) Ok wyczytałem już sporo opini tych którzy mają tą płyte i procesory Vishera i wychodzi na to że płyta jest bardzo dobra i styknie, ale teraz mi mącą w głowie na temat zasilacza że moj "CFT-560A-12S 560W " może mieć problemy bo nie ma zbyt dobrych lini.Dodam że to karta saphirre wersja boost.. jak kupowałem myślałem że boost działa jak w Nvidi ale się przeliczyłem te karty w trybie boost mają napięcie aż 1.250v! i ten boost działał tak że karta mi throtllowała czasem widziałem zegar 715-737mhz ... więc gdy wyszedł sapphire trix w wersji 4.6 udało się wyłączyć boost i ustawić karte na sztywno ona ma strasznie słaby asic 55% aby wyłączyć boost musiałem przesunąć suwak "board power Li na +20" ustawiłem na sztywno 1000mhz na rdzeniu i 5000 na pamięciach z napięciem 1.112 i na takich ustawieniach karta chodzi od 8 miesięcy bez tego cholernego boosta i jest o niebo lepiej w grach. Edytowane 18 Września 2014 przez Send1N Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2014 Od tego jest PClol, by mącić innym w głowie. Gorzej, że potem inne serwisy muszą to odkręcać. A wartością Asic nawet się nie sugeruj, często jest wzięta totalnie znikąd (ludziom potrafiło wywalić wyniki na poziomie 350%). 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2014 Nie karta po zakupie pracując z boostem miała max 58c w stresie gdy zrobiłem myk na pozbycie się bosta ma teraz max 69 po 3 godzinnej grze przy 45% wentylatorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...