Drizzt92 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 Witam! Poszukuje laptopa i proszę o pomoc w jego wyborze. Cena- do 2500-3000 zł Matryca- 13'-14' <najlepiej matowa> Przeznaczenie- Praca biurowa, pisanie dokumentów, okazjonalnie gry <byłbym bardzo rad gdyby np wiedźmin 1 i 2 na nim poszły na średnich detalach> Zależy mi na lekkiej wadze, max. 2 kg, wygodnej do pisania klawiaturze, dobrym czasie pracy na baterii i w ostatniej kolejnosci na jakosciowo dobrej obudowie. Myślałem wstepnie o nastepujacych modelach: Acer M3- [link] Dell XPS 14- [link] <odstraszyła mnie opinia ze sie przegrzewa strasznie nawet przy zwykłej pracy ale nie wiem co o tym sądzić> Dell Vostro 5470- [link] Z droższych Asus Zenbook UX32VD Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) Z sensownych, które uciągną W2 np biznesowy Vostro 5470 z i5ulv (wydajnosć zwykłego i3), 8GB RAM, dysk SSD, karta GT740 (na medium uciągnie). Do tego dobra jakość wykonania, przeciętne czasy pracy na baterii, niska waga i 3 letnia gwarancja NBD. opcjonalnie konwertowalny Lenovo Flex 2 z matryca 14". i5ulv, 4GB RAM i karta GF840 (~15% wydajniejsza od GT740). Na plus dotykowa matryca FullHD (w grach trzeba będzie obniżać rozdzielczość kosztem jakości obrazu), która lepiej sprawdzi się w codziennym użytkowaniu. Na plus bardzo długie czasy pracy na baterii, obracany ekran Zenbook to ciekawa opcja niestety droga jak na to co oferuje. Edytowane 17 Września 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drizzt92 Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 Dziękuję za szybką i bardzo rzetelną odpowiedź, teraz muszę się tylko zastanowić między tymi dwoma bo oba mi się spodobały. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...