Skocz do zawartości
TestoKrul

Zestaw do 3000zł + kilka pytań. #PECET

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich forumowiczów. Od kilku dni, wzorując się testami wydajności, ceną i opiniami ludzi, staram się złożyć swój wymarzony komputer w wymarzonej cenie  :plom:  Skrzynia będzie służyła głównie do gier. Moim priorytetem jest wydajność względem ceny. Poniższy sprzęt złożyłem bez jakichkolwiek konsultacji ze specjalistami :blurp:    Czy mój wynik pracy będzie kompatybilny? Coś można zmienić na lepsze? Proszę o pomoc! Zestaw muszę zakupić w ciągu najbliższych godzin.  :banana:

_________________________________________________________________________________

Zasilacz: XFX Pro Series Core 550W PSU 120mm 80+

Pamięć: Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL Unbuffered NON-ECC 1.5V

Dysk: Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cach

Płyta główna: ASRock Fatal1ty H87 Performance, H87, DualDDR3-1600, SATA3, GBLAN, RAID, ATX

Procesor: Intel Core i5-4440 (6M Cache, do 3.30 GHz) BOX

Obudowa: Zalman Z3 PLUS CZARNA mATX ATX OKNO USB 3.0

Karta graficzna:  Sapphire Radeon R9 280 Dual X-Boost 3GB (384Bit) DVI, HDMI, DP 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapomniałem o jednej ważnej kwestii. Chciałbym jeszcze zamontować tam kartę dźwiękową, a mianowicie Asus Xonar DX. Czy cały ten sprzęt zmieści się na płycie głównej bez gryzienia ?  

procek i5 4460

Różnica między 4460 a 4440 jest zauważalna ?  :plom:

Edytowane przez TestoKrul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Asrock co wybrałeś ma dość dobrą kartę muzyczną , tego Xonara DX już masz czy dopiero kupujesz ?

Jak masz to zmień płytę na np. tańszą Asrock H97 Pro4 , ew. zostań przy obecnej płycie jak zamierzasz dopiero Xonara kupić .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem niestety biegłym znawcą technologii komputerowych. Miałbyś może coś optymalnego, godnego polecenia w niższej cenie. Zależy mi na tym, żeby przy składaniu nie było żadnych problemów, np: ze karta dźwiękowa się nie zmieści. Byłbym bardzo wdzięczy za jakieś propozycje, po drugim dniu czytania opinii i tych wszystkich testów mam jeden wielki bajzel w głowie. :damage_wall:

Ten Asrock co wybrałeś ma dość dobrą kartę muzyczną , tego Xonara DX już masz czy dopiero kupujesz ?

Jak masz to zmień płytę na np. tańszą Asrock H97 Pro4 , ew. zostań przy obecnej płycie jak zamierzasz dopiero Xonara kupić .

Xonar już kupiony, zadowala mnie dzień w dzień już drugi rok  :twisted2:  

Edytowane przez TestoKrul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba niestety tak Tesel  :)

TestoKrul tak,w morele możesz mieć złożenie zestawu za 1 zł  :D

Edytowane przez esspero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi