TestoKrul Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 Witam wszystkich forumowiczów. Od kilku dni, wzorując się testami wydajności, ceną i opiniami ludzi, staram się złożyć swój wymarzony komputer w wymarzonej cenie :plom: Skrzynia będzie służyła głównie do gier. Moim priorytetem jest wydajność względem ceny. Poniższy sprzęt złożyłem bez jakichkolwiek konsultacji ze specjalistami :blurp: Czy mój wynik pracy będzie kompatybilny? Coś można zmienić na lepsze? Proszę o pomoc! Zestaw muszę zakupić w ciągu najbliższych godzin. :banana: _________________________________________________________________________________ Zasilacz: XFX Pro Series Core 550W PSU 120mm 80+ Pamięć: Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL Unbuffered NON-ECC 1.5V Dysk: Western Digital Caviar Blue, 3.5'', 1TB, SATA/600, 7200RPM, 64MB cach Płyta główna: ASRock Fatal1ty H87 Performance, H87, DualDDR3-1600, SATA3, GBLAN, RAID, ATX Procesor: Intel Core i5-4440 (6M Cache, do 3.30 GHz) BOX Obudowa: Zalman Z3 PLUS CZARNA mATX ATX OKNO USB 3.0 Karta graficzna: Sapphire Radeon R9 280 Dual X-Boost 3GB (384Bit) DVI, HDMI, DP ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 Zamiast XFX Core 550W proponuję CoolerMaster G550M 550W - modularny , kompatybilny z Haswellem oraz mający układy DC-DC . Kosztuje 239 zł , nieco więcej niż XFX , cena z morele.net . Reszta OK . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TestoKrul Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) Zapomniałem o jednej ważnej kwestii. Chciałbym jeszcze zamontować tam kartę dźwiękową, a mianowicie Asus Xonar DX. Czy cały ten sprzęt zmieści się na płycie głównej bez gryzienia ? procek i5 4460 Różnica między 4460 a 4440 jest zauważalna ? :plom: Edytowane 17 Września 2014 przez TestoKrul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 Ten Asrock co wybrałeś ma dość dobrą kartę muzyczną , tego Xonara DX już masz czy dopiero kupujesz ? Jak masz to zmień płytę na np. tańszą Asrock H97 Pro4 , ew. zostań przy obecnej płycie jak zamierzasz dopiero Xonara kupić . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TestoKrul Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) Nie jestem niestety biegłym znawcą technologii komputerowych. Miałbyś może coś optymalnego, godnego polecenia w niższej cenie. Zależy mi na tym, żeby przy składaniu nie było żadnych problemów, np: ze karta dźwiękowa się nie zmieści. Byłbym bardzo wdzięczy za jakieś propozycje, po drugim dniu czytania opinii i tych wszystkich testów mam jeden wielki bajzel w głowie. Ten Asrock co wybrałeś ma dość dobrą kartę muzyczną , tego Xonara DX już masz czy dopiero kupujesz ? Jak masz to zmień płytę na np. tańszą Asrock H97 Pro4 , ew. zostań przy obecnej płycie jak zamierzasz dopiero Xonara kupić . Xonar już kupiony, zadowala mnie dzień w dzień już drugi rok :twisted2: Edytowane 17 Września 2014 przez TestoKrul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esspero Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 Tesel w tytule posta masz "zestaw do 3000 tys" a jak się pytasz czy kupił xonara to napisał że już ma go 2 lata.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TestoKrul Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) Podsumowując. Po zmianie procesora 4440=>4460, płyty głównej na Asrock H97 Pro4 i zasilacza na CoolerMaster G550M 550W, nie będzie problemu z montażem, a wszystko będzie śmigało jak złoto ? :banana: Edytowane 17 Września 2014 przez TestoKrul Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esspero Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) Chyba niestety tak Tesel :) TestoKrul tak,w morele możesz mieć złożenie zestawu za 1 zł :D Promocja #2: usługa złożenia komputera za złotówkę i wysyłka gratis - co trzeba zrobić: Umieść w koszyku usługę złożenia zestawu komputerowego razem z podzespołami W koszyku z zamówieniem w polu "Wpisz kod promocyjny" dodaj: LP4VT3IVI0 Koszty wysyłki i cena usługi składania komputera zostaną zmienione automatycznie - gotowe! Edytowane 17 Września 2014 przez esspero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TestoKrul Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 http://www.morele.net/inventory/info/GWeca/ A oto mój cały zestaw :banana: Jeżeli chodzi o ten rabat. Wpisuję go, wysyłam i NIE ZMIENIA SIĘ NIC ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esspero Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_wrzesien_20 Sprawdź tutaj bo może coś pominąłem ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TestoKrul Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 Obudowa Zalman Z3 PLUS została wykupiona przed zatwierdzeniem zamówienia. Serio? :mellow: Podzielicie się jakimś zmiennikiem w cenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esspero Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 (edytowane) http://www.morele.net/obudowa-zalman-z3-plus-usb3-0-biala-z3-plus-white-609357/ A biała? Lub http://www.morele.net/obudowa-zalman-z9-czarna-midi-tower-z-oknem-bez-psu-418072/ Edytowane 17 Września 2014 przez esspero Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TestoKrul Opublikowano 17 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2014 A co myślisz o tej http://www.morele.net/obudowa-zalman-z1-usb-3-0-czarny-zm-z1-626587/ ? Tańsza i czarna :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esspero Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2014 Też spoko,Twój wybór :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...