Skocz do zawartości
merlin88

Jaka plyta glowna i procesor....... ??

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam karte graficzna GeForce MX 440 64, naped CD-RW LiteON 48x24x48, dysk twardy Seagate U6 ST340810A 40GB, karte dzwiekowa Zoltrix Nightingale.

Mam prosbe abyscie mi doradzili jaki procesor ( jeszcze jakies chlodzenie do tego ) i plyte glowna mam kupic zeby zestawik byl wydajny i wspolpracowal ze soba oraz zeby wyszlo tanio :D ( do ok.500 a najlepiej jeszcze taniej :wink: ). Po wakacjach zamierzam zmodernizowac komputer wiec prosze was EKSPERTOW 8) o rade.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

xp 1700+, epox 8khal+ ---- 525 zł

dorzuciłbym bym też ddr (noname) 256mb za 154 zł.

ceny z www.komputronik.pl

super wydajne to niebędzie ale za tą cenę cudów się niedostanie

jak chcesz taniej to proca zmień na durona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Duron 1GHz ~ 80-100pln (uzywany)

Epox 8rda+ ~ -440pln

Dobra plytka, a proc do wymiany jak uzbierasz na xp1700+

Ludzie jak się Wam chce o takich porach siedzieć przed kompem :D:D

A jeśli chodzi o tego kompa, to znalazłem moim zdaniem idealne rozwiązanie. Oczywiście pod warunkiem że nie potrzebujesz bajerów typu Firewire, Lan i Soudstorm. Jeśli nie, to wytarczy Ci b. dobra płyta 8rda bez +, którą np. w Krakoskim PCProjekcie można zakupić za jedyne 360zł. Do tego dokładasz AXP+ za jakieś 220zł i jest super :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak kupisz dobra serie 1800+ t yez wyjedziesz - w pcprojektcie mozesz sobie procki przebierac - nie robia probllemow - trza tylko sie usmiechanc d takiej ladnej pani :D - ale faceci tez sa ukladni - nie probowalem sie jeszcze dogadywac jak jest z branim proca i sprawdzeniem w domq - w piatek albo poniedzialek bede kuowal 2000+ AIUHB (bo maja) to sie do pertraktaccji wezme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego Athlon XP 1700+ 0,13 kosztuje 240 zl a  Athlon XP 1800+ 0,13 kosztuje 220 zl ???? :?  :?:  ( ceny wedlug www.pcprojekt.pl )

bo z 17' kazdy wyciagnie 2600+ ;) :P

170000+ i 1800+ to te same serie i na kazdym 1800+ praktycznie wyciagasz 2400+ i wiecej

wracajac do temat to kup jakiegos 1800+ (bo z 1700+ jest juz bardzo ciezko) DLT3C i do tego jakas plytke hmmm.... Epox 8k9a bylby chyba najlepszym wyborem w tych pieniadzach ale jeslibys dozbieral troche kaski moglbys miec 8rda za 360 pln a mysle ze warto dolozyc a cooler Falcon Rock II od SPire'a cichy i wydajny

p.s. od x-dreama trzymaj sie z daleka wyje w nieboglosy no chyba ze to ci nie przeszkadza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde trudna sprawa za 500zeta :( Ja bym jakoś dozbierał do EpoX'a 8rda i AXP+ 1700 0.13, a jak się nie da to jestem za rozwiązaniem przedmówcy.

i znowu ten za<span style="color:red;">[ciach!]</span>y 8rda :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: jakby innych plyt nie bylo - gosc pisze pozatym ze do 500zl a nie 500 za sama plyte!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde trudna sprawa za 500zeta :( Ja bym jakoś dozbierał do EpoX'a 8rda i AXP+ 1700 0.13, a jak się nie da to jestem za rozwiązaniem przedmówcy.

i znowu ten <font color="#FF0000">[ciach!]</font> 8rda :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: jakby innych plyt nie bylo - gosc pisze pozatym ze do 500zl a nie 500 za sama plyte!!!!!!!

8rda kosztuje +- 360 pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i znowu ten <font color="#FF0000">[ciach!]</font> 8rda :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: jakby innych plyt nie bylo - gosc pisze pozatym ze do 500zl a nie 500 za sama plyte!!!!!!!
No przecież napisałem, że jak nie ma $, to jestem za rozwiązaniem xp 1700+, epox 8khal+

No a tą płytę polecam, bo sam mam z + i jestem bardzo zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8rda kosztuje +- 360 pln

ta to chyba wersja bez slotow PCI i bez socketa i to od zlomiarza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8rda kosztuje +- 360 pln

ta to chyba wersja bez slotow PCI i bez socketa i to od zlomiarza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

jak chcesz to ci moge cennik wyslac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie... Epox coraz tanszy!!! Wiec da sie Epox*rda i AXP 1700 bo ten proc tez tanieje...

no fajnie ze tanieje to tak 360 + 140 daje 500, ja najtanszego 1700+ widzialem za 200 i to palamo wiec jak sie da?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...