Split Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2014 Witam Zastanawiam sie nad kompaktem, tylko nie wiem nad jakim i czy jest sens. Zalezy mi na ciszy.Niestety mam bardzo malo miejsca. Pogooglowalem troche ,ale nie moge nic znalezc konkretnego , tzn porownan chlodzen (najlepiej z wentylem max 800rpm),cos sie tam znalazlo na 1300/2600rpm. Ale wentyl 1000+ odpada Cisza jest priorytetem. Do obudowy wejdzie mi tylko 1x12cm ;) http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=210 Dodatkowo mam wsadzony zasilacz atx , a nie sfx. Chcialbym schlodzic pentium`a hsw-r 4Ghz Takie cos daloby rade ? http://proline.pl/?p=EMX+ELC-LM120S-TAA ewentualnie (moze?) zmiesci mi sie drugi wentyl,obroty max 800rpm. (obudowa jest niestety w odleglosci ~70cm od glowy,postawiona na stole) Albo jakis inny zestawik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Split Opublikowano 18 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2014 (edytowane) Dziekuje za podpowiedz , to axp nawet fajne,ale szkoda mi bylo tyle kasy na powietrze , a z odsprzedażą takiego czegos to pewnie tez nie lada problem/strata. Wzialem enermaxa swiecacego ^^ Jak bedzie glosno albo sie nie zmiesci to pewnie uda sie odsprzedac za 200 Edytowane 18 Września 2014 przez Split Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Split Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Noi przyszlo , balem sie o temperatury i glosnosc wentyla , zeby je zbic. Temperatury sa bardzo dobre (wentyl ~800rpm -nieslyszalny) wyglada tez super :wink2: , jednak pompka zupelnie dyskfalifikuje ten zestaw w moim zastosowaniu (mam wszystko pasywne + wentyl apolish 800rpm na chlodnicy). Nie wiem czy tak kazda pompa wodna dziala , ale ta nie ma nic wspolnego z ciszą,na 7V slychac ją jak apollish`a 12cm ~1400rpm. Jeszcze sprobuje to dzisiaj zamknąć w obudowie i obłożyć gąbką ,narazie dzialalem na pająku. Jakby co to zapraszam do dzialu sprzedam 200zł ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polsal Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 cytując pewną znaną szantę "Pod Jodłą": Trzy razy mu mówiłem, uprzejmie go prosiłemLecz nie posłuchał łobuz mnie i kupił LC compact... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Split Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) Witam Juz prawie udało mi sie ogarnąć komputer pod wzgledem ciszy.Problemem jest wentylator na chłodnicy-jest słyszalny. Obecnie jest 12cm sigma evo 5V , był apolish 7V (ver 650-1300). Wentylator pracuje w pionie , przed nim jest mesh , za nim chłodnica (cienka,"gesto od finow"). Temperatura w ukladzie jest bardzo dobra(jeszcze jest zapas) przy evo 5v i apolishu 7v. Jaki wentylator polecacie w moim przypadku? Edytowane 15 Października 2014 przez Split Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polsal Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2014 5V wentylator dmucha przez mesh i gęstą chłodnicę? a tam powietrze się w ogóle rusza? bo jak dla mnie to mieli w miejscu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Split Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) mesz,wentylator,chlodnica temperatury dobre, tylko wentyl slychac - dlatego chce wymienic Edytowane 15 Października 2014 przez Split Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polsal Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2014 ja mam cztery noiseblockery eLoop, dwa w pionie, dwa w poziomie. Jeden który pracuje w pionie terkocze, reszta jest ok (cholernie wydajne) ale czy są ciche tego nie wiem, mi nie przeszkadzają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Split Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2014 Pomyłka to wentyl w zasilaczu :blink: jest taki http://cenowarka.pl/revoltec-air-guard-80mm-rl037-a176560.html na 7V bedzie poprawa? http://cenowarka.pl/be-quiet-shadow-wings-sw1-low-speed-80mm-bl050-a683937.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polsal Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2014 wystarczy porównać specyfikacje techniczne, to naprawdę nie było trudne: Głośność:Revoltec - 22.41 dBAbeQuiet! - 8.4 dBA Przepływ powietrza:Revoltec - 25.44 CFMbeQuiet! - 14.8 CFM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ivanov Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2014 BQ na pewno będzie cichszy, aczkolwiek należy pamiętać, że nie należy porównywać głośności wentylatorów w ten sposób. Każdy producent mierzy głośność w inny sposób, więc ten parametr nie jest miarodajny :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...