stivo Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2014 Cześć, Nabyłem drugi monitor i mam go obecnie podpiętego do grafy przez kabel D-SUB i przejściówkę na DVI, jednak chciałbym docelowo kupić DVI-DVI (monitor ma tylko wejścia DVI i D-SUB). I w związku z tym mam kilka pytań. Na co zwrócić uwagę przy wyborze kabla DVI-DVI? Są jakieś różnice w jakości między tymi najtańszymi, a tymi droższymi, pozłacanymi? Czy może szukać czegoś w stylu DVI-HDMI/DisplayPort? Przy okazji zapytam, bo trochę się zdziwiłem dzisiaj podłączając przejściówkę. Z czego wynika różnica w wyjściach DVI na GTX 650 Ti (jak tutaj)? Chodzi o brak tych czterech otworów w lewej stronie jednego z gniazd. Nie mogłem podpiąć do niego przejściówki, bo ona ma te 4 bolce, a z kolei przewód DVI od głównego monitora nie miał tych bolców. Czy one na coś wpływają? Z góry dzięki za każdą podpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2014 Te 4 piny służą właśnie do przesyłu sygnału analogowego RGB (interfejs DVI-I). Dzięki nim możliwe są przejściówki DVI->D-Sub. Przy połączeniu cyfrowym stricte cyfrowym (DVI-D) są niepotrzebne. Co do tego, jaki kabel wybrać, to najlepiej DVI-DVI (szkoda się bawić w jakieś przejścia na HDMI czy DP, skoro sygnał i tak idzie cyfrowy). Spójrz tylko, by był to kabel Dual-Link. A co do jego jakości, to byleby nie był taki najtańszy (unikaj choćby takich badziewi). A to, czy będzie to przewód za kilkadziesiąt złotych, czy kilkaset, to już żadna różnica poza samą ceną. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2014 Z własnego doświadczenie, nie kupuj najtańszego kabla. W moim przypadku na takim kablu nie działał mi standby, monitor wyświetlał brak sygnału po wyłączeniu kompa Tapatalk 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 21 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2014 Dzięki za wyjaśnienia. Poszukam zatem jakiegoś Dual-linka w przyzwoitej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...