nejmed Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) Witam, chciałbym zmienić mój obecny router Edimax 6200n obecnie posiadam internet radiowy, prędkość 20/20 Mb/s jest dostarczany z zewnętrznego modemu przez RJ45 czyli nie potrzebuje modemu wbudowanego w router. Zależy mi na dobrej sile zasięgu (domek piętrowy) oraz porcie USB aby wpiąć dysk i udostępnić jego zawartość w sieci oraz QoS i dynamicznym podziałem pasma. Wszystkie urządzenia bezprzewodowe pracują w paśmie 2,4 GHz Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi. Zastanawiam się pomiędzy: TP-LINK TD-W8970 a ASUS RT-N18U Edytowane 19 Września 2014 przez nejmed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2014 TP-LINK TD-W8970 ma modem adsl. Weź ASUS RT-N18U - można do niego wgrać alternatywne oprogramowanie Tomato 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nejmed Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2014 Właśnie przeczytałem test tego asusa na stronie głównej i mnie mocno przekonał szczególnie transfery, obecnie Edimax dla urządzeń na parterze (router na piętrze) ledwo wyciąga 10Mb/s więc chyba może być tylko lepiej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czubaka Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2014 Również polecam RT-N18U, myślę że będziesz zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...