Tigro Opublikowano 20 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2014 Otóż mam monitor LG 29EA93 i ostatnimi czasy zmieniłem kabel z dołączanego w pudełku HDMI na taki z wtyczkami kątowymi, bo wieszałem monitor na ścianę. No i wszystko pięknie, ale niestety po zmianie kabla monitor nie przechodzi sam w stan uśpienia i trzeba ręcznie go wyłączać po każdym zamknięciu systemu, bo inaczej będziemy mieli przez 15 minut podświetloną pustą matrycę i skaczący dymek z napisem informującym o braku sygnału. Na poprzednim kablu monitor ładnie wchodził w uśpienie po wyłączeniu i sam wybudzał się natychmiastowo po włączeniu - tutaj nie ma żadnej z tych rzeczy. Winny jest zatem na pewno kabel, ale jakiego parametru mu brakuje? Chętnie kupię nowy albo dokupię kątowy adapter do tego "pewnego" z pudełka, ale nie chcę znów kupić bubla - myślałem, że HDMI to HDMI i jeśli jest napisane, że v1.3 alfa beta gamma cuda na kiju to już nic mnie tam nie zaskoczy. Czego więc szukać w opisie kabla, żeby zapewniał taką funkcjonalność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...