ch222 Opublikowano 22 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2014 (edytowane) Mam duży problem z wyborem płyty głównej mATX - niestety nie mogę znaleźć żadnych sensownych testów dot. ASRock Z97M OC FORMULA. Dodam, że platformy zmieniam bardzo rzadko dlatego płyta jak i możliwość zmian pozostałych podzespołów w przyszłości są dla mnie najważniejsze. Jakość wbudowanego audio jest mało istotna. Asus Maximus VII GENE + M.2 x1 i jego sesnsowne położenie (być może kiedyś skorzystam) + UEFI (ulepszony i zachwalany?) - brak SATA Express - 3x PCIe (tylko) - wysokie temparatury i pobór mocy (wg testów) ASRock Z97M OC FORMULA + M.2 x1 ale położenie co najmniej dziwne (być może kiedyś skorzystam) + SATA Express (być może kiedyś skorzystam) + 4x PCIe ? wg testów poprzednich modeli płyt tej firmy osiągały przyzwoite temperatury i pobór mocy, nie wiem jak jest w tym przypadku Obie płyty mają oczywiście całą listę bajerów i aplikacji. Nie wiem jak wypada jakość wykonania obu płyt. Będę wdzięczny za pomoc w wyborze... :rolleyes: Edytowane 22 Września 2014 przez ch222 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Płyty m-atx z założenia mają mniejszą funkcjonalność. Myślałem o tym asrocku ale nie wejdzie na niego moja noctua nhd-14 z drugiego mojego kompa. Ostatecznie zostaję przy mojej z87m tylko zmieniam proca na i7. Do m-atx wiele nie upchasz ja dałem sobie spokój. Ważne, że mam cicho ☺ Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...