Gustaf Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 Witam Kupilem sobie dysk Maxtor Diamond Max +9 120GB 8MB Cache. Pierwsza rzecza po zainstalowaniu windowsa bylo oczywiscie odpalenie sysmarka I wynik...450pkt - WTF? Nastepnie odpalilem sisoft sandre a tam transfer 12MB - znowu WTF? Przy przerzucaniu danych miedzy partycjami predkosc około4000KB O co chodzi? Takie parametry to ja mialem na starym Seagate U6 I jeszcze dysk chodzi jak traktor. Co niszczy mit cichego Maxtora. Mam pytanie najlepiej do uzytkownikow Diamond +9. Moglibyscie podac mi transfery jakie osiagaja wasze dyski? Napewno bede go wymienial, tylko nie wiem czy zadac nowego egzemplarza, czy odeslac i zazadac zwrotu kasy... Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2003 nie wiem jak wyglada to w tym dysku, ale w moim na starcie bylo wlaczone "write veryfi" - sprawdzanie CRC przy operacjach na plikach i "tryb szybki", ktory niestety jest glosny. Na stronie maxtora sa dwa male programiki, kotre pozwalaja na wyciszenie dysku i wylaczenie sprawdzania dancy, co owocuje cicha i szybka praca. Moze to byc trywialne, ale czy wlaczyles DMA?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...