grzech1991 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Panowie, komp złożony. Ale mam problem.System czasem zamraża się całkowicie na 1-3s (nie da się myszką ruszyć).Jest to podczas startu niektórych programów (zazwyczaj po raz pierwszy). Sytuacja ma zawsze miejsce, jak np. pod obrazkiem kwejk klikam udostępnij. Okna nie ma w ogóle, około 5s. A po tej chwili pojawia się od razu. Mój notebook toshiby pokazywał od razu takie okno, mimo, że to wiele wiele gorszy sprzęt.Tak samo też się dzieje, ale to czasem i z reguły jak po raz pierwszy włączam film na YT w przeglądarce. Na 1-2s zamraża system.Podaje specyfikacje :Intel i5 4670kCorsair H100i HydroCorsair RM650WD Green 2TBWD Green 3TBTranscend SSD340 256GBMSI Z97 GAMING 7Steelseries Kinzu v2Creative Fatal1ty HS-800Lite-on iHAS 122-042xCorsair AF120 Performance Edition1xCorsair AF140 Quiet EditionBitfenix AlchemyZalman ZM-K500Corsair 760TSystem to Windows 7 ze wszystkimi aktualizacjami. Procek nie kręcony, wszystko na stock. Przed chwilą próbowałem podejrzeć zdjęcie .jpg z nexusa 4. Podłączony pod USB. Efekt? na 1s przyciął się system (używam domyślnej przeglądarki zdjęć). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Odświeżam, powodem są sterowniki od grafiki. Na intelu freezy najgorsze, na AMD ówczas się flash wysypywał. A na nvidii freezy ale najkrótsze. Ktoś ma jakąś radę, zna ten błąd. Wiem, że polecane jest wyłączenie przyspieszenia sprzętowego w flashu - ale nie tylko na nim mam takie problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 12 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2015 uruchom system w awaryjnym i sprawdź jak jest 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 W trybie awaryjnym zero ścinek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Wszystkiemu winien był nod32. Po usunięciu jak ręką odjął. Najgorszy antywirus. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 albo się z killerem nie umiał dogadać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzech1991 Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Walczyłem z tym grubo pół roku. Co ciekawe na AMD nie było problemu (korzystałem jeszcze z intela i nvidii). W przypadku AMD tylko firefox zgłaszał błąd flasha. Na nvidii najgorsze ścinki. Wyłączenie ochrony nic nie zmieniało. Htpc z podobną konfiguracja też ma ścinki ale mniejsze. Jak można taki badziew zrobić.. Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...