Skocz do zawartości
grzech1991

freezy podczas korzystania z windowsa

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, komp złożony. Ale mam problem.

System czasem zamraża się całkowicie na 1-3s (nie da się myszką ruszyć).

Jest to podczas startu niektórych programów (zazwyczaj po raz pierwszy). Sytuacja ma zawsze miejsce, jak np. pod obrazkiem kwejk klikam udostępnij. Okna nie ma w ogóle, około 5s. A po tej chwili pojawia się od razu. Mój notebook toshiby pokazywał od razu takie okno, mimo, że to wiele wiele gorszy sprzęt.

Tak samo też się dzieje, ale to czasem i z reguły jak po raz pierwszy włączam film na YT w przeglądarce. Na 1-2s zamraża system.

Podaje specyfikacje :

Intel i5 4670k
Corsair H100i Hydro
Corsair RM650
WD Green 2TB
WD Green 3TB
Transcend SSD340 256GB
MSI Z97 GAMING 7
Steelseries Kinzu v2
Creative Fatal1ty HS-800
Lite-on iHAS 122-04
2xCorsair AF120 Performance Edition
1xCorsair AF140 Quiet Edition
Bitfenix Alchemy
Zalman ZM-K500
Corsair 760T

System to Windows 7 ze wszystkimi aktualizacjami.

Procek nie kręcony, wszystko na stock.

Przed chwilą próbowałem podejrzeć zdjęcie .jpg z nexusa 4. Podłączony pod USB. Efekt? na 1s przyciął się system (używam domyślnej przeglądarki zdjęć).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżam, powodem są sterowniki od grafiki. Na intelu freezy najgorsze, na AMD ówczas się flash wysypywał. A na nvidii freezy ale najkrótsze.

Ktoś ma jakąś radę, zna ten błąd. Wiem, że polecane jest wyłączenie przyspieszenia sprzętowego w flashu - ale nie tylko na nim mam takie problemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Walczyłem z tym grubo pół roku. Co ciekawe na AMD nie było problemu (korzystałem jeszcze z intela i nvidii). W przypadku AMD tylko firefox zgłaszał błąd flasha. Na nvidii najgorsze ścinki. Wyłączenie ochrony nic nie zmieniało. Htpc z podobną konfiguracja też ma ścinki ale mniejsze. Jak można taki badziew zrobić..

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi