pepoyon Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 (edytowane) Witam. Męczy mnie dylemat czy sprawić sobie komputer czy PS4. Za konsolą przemawia jak dla mnie przedewszystkim wygoda i możliwość nie martwienia się czy jakaś gra wejdzie na mój sprzęt. Lubię pograć sobie w różne bijatyki, wyścigi czy gry sportowe jak FIFA. Do gier zdecydowanie lepsza będzie konsola, ale jeszcze bardziej lubię strategie czy strzelanki. Również granie przez internet wydaje mi się dużo łatwiejsze na PC. Myślałem o takim zestawiie komputerowym : http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_wrzesien_2014?page=0,8 lub takim : http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_wrzesien_2014?page=0,7 Czy na takich zestawach będę mógł liczyć na płynną rozgrywkę w najnowszych produkcjach? I jakiego Windowsa wybrać? Czy może lepiej nie zawracać sobie głowy i kupić konsolę i mieć pewność działania gier? Proszę o porady dla kompletnego laika w świecie komputerów. ;) Edytowane 23 Września 2014 przez pepoyon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nozdmaru Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2014 Zestaw z i5-4460 i R9 270 powinien zapewnić Ci lepsze wrażenia niż PS. Jak nadal masz wątpliwości radzę Ci poszukać pewnego eksperymenty na Gamespocie- dokładnie komputer za cenę konsol- następnie porównano te budżetowe blaszaki 1)AMD i 2)Nvidia i Intel z PS4 i XBO- blaszaki wygrały :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2014 Nie można do tego tak podchodzić. Musisz sobie odpowiedzeć w co będziesz grał częściej. Patrząc na ostatnie lata to nie licząc multplatformowych produkcji to gier typowo na PC wychodzi mniej w zależnóści od gatunku. Wychodzi mniej bijatyk. Mniej gier zrecznościowo przygodowych. Nieco mniej wyścigowych i sportowych typu boks. Za to mamy więcej strategii i RPG czy podobny poziom FPS głównie za sprawą multiplatform. Jeśli lubisz wygodę to konsola. Jak oczekujesz czegoś wiecej to komputer. Dodam tylko że na sprzęcie za 2000 PLN nie pograsz w max detalach, ale bardziej na średnich, które i tak będą wyglądać lepiej lub podobnie jak wersje konsolowe. Tyczy sie to gier multiplatformowych czyli tych samych gier wydanych na PC i konsole "nowej" generacji. Osobiście sam się nad tym głowiłem i kupiłem oba sprzęty. Co prawda było to za czasów PS3, ale PS4 też pewnie kupię za jakiś czas. Mimo wszystko ja bym Ci polecił PC. Skoro interesują cię strategię czy gry sportowe typu Fifa to PC do tego Ci wystarczy. Kosnole są dla ludzi co nie chcą mieć kompa w domu z różnych powdów. Bo nie pasuje do mebli, bo się nie znają, bo coś tam. Tacy ludzie zazwyczaj moją laptopy w domu. Ale też dla takich koneserów jak ja co lubią sobie pogrąc w gry wydawana tylko na dana konsolę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gando Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2014 (edytowane) Drogo ten play, cena jak z komputronika, normalnie w sklepach stoi 1500zł http://www.ceneo.pl/24493469;0280-0.htm#tab=click_scroll , co do wyboru, to patrząć pod kątem gier, to teraz czy to na playa czy PC szału w sumie nie ma, Wiedźmin 3 wyjdzie w następnym roku , gta 5 też, choć na konsole chyba jeszcze w tym roku, zależy na co się tam jeszcze czeka, w przypadku ps4 często wymienia się np. Uncharted 4, na pc to jakaś sieciówka tutaj faktycznie lepiej postawić na pc, najlepiej chyba byłoby mieć i jedno i drugie, ale niestety, w naszym kraju trzeba zważać na budżet, bo niestety jedna wypłata to często za mało w przypadku zakupu za 2k. Edytowane 26 Września 2014 przez gando Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2014 (edytowane) O ile w strzelanki, bijatyki i wyścigi bez problemu pograsz na padzie od ps4, to ze strategiami może być gorzej. Fizycznie jest to wykonalne, ale niezbyt komfortowe. Poza tym na konsole nie wychodzi dużo strategii - chyba właśnie z powodu mniejszej precyzji pada. Rozważ również aspekt finansowy: Ile gier zamierzasz posiadać? Jeśli planujesz sporą bibliotekę gier, to z każdą kupioną grą PC będzie coraz bardziej opłacalny, natomiast jeśli chcesz grać tylko w kilka wybranych tytułów, wybierz konsolę. O maks. detalach na kompie za 2 tysie zapomnij, płynnie pograsz natomiast w niższych ustawieniach, które, jak słusznie zauważył kolega devil, wyglądają porównywalnie lub trochę lepiej niż konsolowe. Edytowane 26 Września 2014 przez grzechotnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepoyon Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2014 Głownie gram w strategie, RPG,FPSy, z bijatek i sportowych to aby jakieśUFC i FIFA. Co do grafiki nie wymagam jakichś cudów, zależy mi jedynie na płynnym graniu, nawet kosztem obniżenia jakości grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2014 (edytowane) W jakie gry grasz częściej ? Dla RTS-ów i niektórych RPG lepiej brać PC , dla FPS to obojętnie - dużo zależy jak zostanie przygotowana wersja danej gry - jak to będzie najprostszy port z konsoli to większych różnic nie będzie pomiędzy konsolą a PC , co innego jak wersja na PC zostanie dopieszczona ( dodatkowe czy większe tekstury , większe mapy itp. ) - gra w wersji PC będzie wyglądać ładniej . Bijatyki i gry sportowe - podobnie jak przy FPS-ach . Do tego dochodzi kwestia modowania gier , na PC masz o wiele większe możliwości modyfikacji gry , o modach typu ENB już nie mówią - potrafią znacznie podnieść jakość grafiki tak że kilkuletnia gra znowu zachwyca grafiką . Edytowane 27 Września 2014 przez reyden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepoyon Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2014 Zdecydowanie najczęściej strategie i RPG. Posiadam też jeszcze pada od xboxa360 więc granie w FIFĘ na PC stałoby się może i tak samo wygodne co i na konsoli. Ceny to wiadomo, raczej niższe na PC. Chyba jednak zdecyduję się na komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...