Skocz do zawartości
ziomalek1199

Laptop do gier około 3500zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Planuje kupno laptopa do gier. Zależy mi głównie na wydajności i możliwości grania w nowsze gry typu bf4. Rozważałem kupno laptopa Lenovo y510p w wersji sli i 16gb ramy, ale doszedłem do wniosku, że to trochę za dużo kosztuje. I mam do was pytanie. Czy jest duża różnica między tymi dwoma kartami gtx 750m a kartą znajdującą się w trochę chudszej wersji tego laptopa mianowicie gtx 755m. Liczę na szybką odpowiedź i z góry dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj sobie spokój ze sli bo w tej cenie kupisz tylko wersje z i5, która ma duże dropy. Nie wspominając o wysokich temperaturach tej konfiguracji. W tej cenie dostaniesz jego następce czyli nowego Lenovo Y50 z i5 + GTX860. Nic wydajniejszego nie kupisz za te pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na podswietlabej klawiaturze mi nie zależy aż tak bardzo, ponieważ i tak gram z lampką włączona przeważnie, a czy jest dużo słabiej wykonany? W internecie czytalem, że najlepiej nie jest Ale też nie ma co narzekać. A ssd poprawia coś oprócz czasu uruchamiania laptopa? A i jeszcze dodam, że chciałbym aby laptop miał procesor i7.

Edytowane przez ziomalek1199

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus posiada obudowę z modeli, które są sprzedawane po 1500zł. To jest budżetowa konstrukcja z mocną specyfikacją, zwykły plastik z odpustu, średnie zawiasy, przeciętna matryca - stąd niska cena, asus to nie instytucja charytatywna. Lenovo Y510p ma o wiele lepiej wykonaną obudowę (aluminium), sztywniejsza konstrukcja.

Jak masz zamiar na nim grać w FHD to w pierwszej kolejności wydajna karta graficzna potem procesor.Y50 ma ~40% wydajniejszą karte niż asus R510 z gtx w słabszej wersji DDR3 (wydajność na poziomie starego GTX760)

SSD poprawia szybkość uruchamiania systemu, większe transfery liniowe na dużych i małych plikach, dużo lepsza responsywność systemu na polecenia (brak mulenia, myślenia itd.), możliwość wykonywania wielu rzeczy na dysku bez spadku wydajności, każda aplikacja uruchamia się w ułamku sekundy, brak elementów mechanicznych a więc mniejsza awaryjność (chociażby na upadki czy gwałtowne ruszenie laptopem podczas pracy) oraz 100% ciszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś za coś, w grach będzie i tak wydajniejszy

Jak masz zamiar na nim grać w FHD to w pierwszej kolejności wydajna karta graficzna potem procesor.Y50 ma ~40% wydajniejszą karte niż asus R510

Edytowane przez kaijitsu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi