ziomalek1199 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Witam. Planuje kupno laptopa do gier. Zależy mi głównie na wydajności i możliwości grania w nowsze gry typu bf4. Rozważałem kupno laptopa Lenovo y510p w wersji sli i 16gb ramy, ale doszedłem do wniosku, że to trochę za dużo kosztuje. I mam do was pytanie. Czy jest duża różnica między tymi dwoma kartami gtx 750m a kartą znajdującą się w trochę chudszej wersji tego laptopa mianowicie gtx 755m. Liczę na szybką odpowiedź i z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 Daj sobie spokój ze sli bo w tej cenie kupisz tylko wersje z i5, która ma duże dropy. Nie wspominając o wysokich temperaturach tej konfiguracji. W tej cenie dostaniesz jego następce czyli nowego Lenovo Y50 z i5 + GTX860. Nic wydajniejszego nie kupisz za te pieniądze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomalek1199 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 Dzięki. Jeszcze takie pytanko. Lepszy będzie Asus r510jk 8gb i7 gtx850 czy Lenovo y510p i7 8gb gtx 755m ? Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 (edytowane) Lepszy w czym? Asus wydajniejszy ale ma gorszą jakość wykonania, nie ma podświetlanej klawiatury, gorsze audio, brak dodatkowego miejsca na SSD Edytowane 24 Września 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomalek1199 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 (edytowane) Na podswietlabej klawiaturze mi nie zależy aż tak bardzo, ponieważ i tak gram z lampką włączona przeważnie, a czy jest dużo słabiej wykonany? W internecie czytalem, że najlepiej nie jest Ale też nie ma co narzekać. A ssd poprawia coś oprócz czasu uruchamiania laptopa? A i jeszcze dodam, że chciałbym aby laptop miał procesor i7. Edytowane 24 Września 2014 przez ziomalek1199 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 Asus posiada obudowę z modeli, które są sprzedawane po 1500zł. To jest budżetowa konstrukcja z mocną specyfikacją, zwykły plastik z odpustu, średnie zawiasy, przeciętna matryca - stąd niska cena, asus to nie instytucja charytatywna. Lenovo Y510p ma o wiele lepiej wykonaną obudowę (aluminium), sztywniejsza konstrukcja. Jak masz zamiar na nim grać w FHD to w pierwszej kolejności wydajna karta graficzna potem procesor.Y50 ma ~40% wydajniejszą karte niż asus R510 z gtx w słabszej wersji DDR3 (wydajność na poziomie starego GTX760) SSD poprawia szybkość uruchamiania systemu, większe transfery liniowe na dużych i małych plikach, dużo lepsza responsywność systemu na polecenia (brak mulenia, myślenia itd.), możliwość wykonywania wielu rzeczy na dysku bez spadku wydajności, każda aplikacja uruchamia się w ułamku sekundy, brak elementów mechanicznych a więc mniejsza awaryjność (chociażby na upadki czy gwałtowne ruszenie laptopem podczas pracy) oraz 100% ciszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomalek1199 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 Ale te y50 co mi pokazałeś nie ma wydanego systemu i ma i5 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 (edytowane) Coś za coś, w grach będzie i tak wydajniejszy Jak masz zamiar na nim grać w FHD to w pierwszej kolejności wydajna karta graficzna potem procesor.Y50 ma ~40% wydajniejszą karte niż asus R510 Edytowane 24 Września 2014 przez kaijitsu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomalek1199 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 (edytowane) No tak Ale system to dodatkowy koszt 300-500 zł :/ Edytowane 24 Września 2014 przez ziomalek1199 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 ~340zł.Jeśli jestes studentem to mozesz pozyskać system z uczelni. Jeśli nie to dużego wyboru nie masz i zostaje Ci r510 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomalek1199 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 A co byś mi powiedział o Lenovo y510p i7-4700mq 8gb ram 1000gb gt 755m ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 Sam posiadam y510p w takiej konfiguracji. Jest to starszy model y50. W grach o wiele słabszy niż wymieniony wcześniej asus i y50. Nie wiem po co się upierasz na i7 kosztem grafiki. Widzę, że podziałała na cb magia cyferek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomalek1199 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 Hmmm. Czyli zostaje mi Asus ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 Do max 3500 z systemem tylko asus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomalek1199 Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 Ok dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...