xthomasz Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 Witam!Jakie zamontować chłodzenie w takim zestawie? Płyta główna: ASUS Maximus VII HeroPamięć: G.Skill TridentX DDR3Obudowa: Zalman H1 Zastanawiam się co zrobić, żeby radiator razem z wentylatorem nie przeszkadzał w montażu kostek pamięci TridentX i całej platformy w podanej obudowie. Z tego co się zorientowałem, to Termalright HR-02 Macho jest trochę za duży. Jaka będzie dobra, mniejsza alternatywa, żeby wszystko grało jak należy? Może rozważyć chłodzenie wodne (Corsair h100i) ?Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 Jak masz 350 pln na chłodzenie i chcesz mieć niskie temperatury to pakuj się w zestaw LC. Zawsze możesz zdjąć nakładkę na RAM i będą trochę niższe. Jaki CPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xthomasz Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 CPU to i7 4790k. Z tego co oglądałem te zestawy to nawet jak zdejmę nakładkę to może być problem zamontowaniem. Mógłbym trochę podnieść wentylator od radiatora i zamocować go wyżej, ale wtedy nie wiem czy wszystko w obudowie się zmieści. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 Masz już ten zestaw czy nie ? Z tego co wiem TridenX mają demontowalne grzebienie , po ich zdemontowaniu nie powinno być problemów z montażem Macho , sama obudowa nie przeszkadza - mieści chłodzenia o wysokości max. 180 mm . H100i sobie odpuść - przy tych prockach jego wydajność nie powala , nie wiele lepszy a sporo droższy . Zresztą kompaktowe chłodzenie nie są dobre w ogóle , jak chcesz mieć WC to tylko własnoręcznie złożony zestaw , zajrzyj do tego tematu - post #9 , od tego bym zaczął . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xthomasz Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 Miałem dzisiaj zamawiać, ale zacząłem się przyglądać wymiarom i wolałem się upewnić.Zdjęcie grzebieni nie będzie skutkowało większym grzaniem się kostek pamięci?Można by ewentualnie zrobić tak, żeby zamontować macho wiatrakiem w dół? Widziałem gdzieś takie rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 24 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2014 jeśli nie będziesz robić bardzo mocnego OC RAM, to nie zauważysz różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...