Skocz do zawartości
xBum

Podświetlana klawiatura podobna z laptopów z MSI półmechaniczna

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Dotychczas miałem klawiaturę zawsze w laptopie, ale zmieniam opcje na stacjonarkę i o ile wszystko już mam tak nie mogę znaleźć odpowiedniej dla mnie klawiatury.

Prośba do Was o pomoc w znalezieniu jej.

Najlepiej by było gdyby klawiatura była podobna do tej co mam teraz w laptopie MSI. Chodzi, głównie o to by była taka z niskimi klawiszami szybko i cicho chodzącymi. Ta klawiatura jest półmechaniczna, jest taki efekt szybszego kliknięcia, który w grach daje fajny efekt, a dodatkowo nie męczy rąk przy dłuższym pisaniu. Do tego jest podświetlana na różne kolory i 3 strefy, co dla mnie nie jest najistotniejsze, jednak chciałbym, żeby była podświetlana(nawet na biało), bo łatwiej widać klawisze wieczorem. Cena tak do 250zł, powyżej to już chyba przepłacanie.

Z góry dzięki za pomoc!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby była podświetlana? Nie znam nic więcej podobnego.

Od siebie mogę polecić k8100 v2 - membranówka, ale z "feedbackiem", więc działa całkiem nieźle. No i ma pewien dodatek, który bardzo przypadł mi do gustu - sylikonowa nakładka na klawisze. W skrócie: można żreć i pić nad klawą bez obawy o zaśmiecenie jej środka. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a taki wynalazek jak Natec Medusa 2 backlight czy natec genesis RX22? Niestety ta k8100 v2 ma jakieś takie wysokie te klawisze, od kilku czy nawet kilkunastu lat piszę na klawiaturze laptopowej i nie wyobrażam sobie klawiatury z wysokimi klawiszami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Laptopowe klawiatury to zazwyczaj mutacje systemu x-scissors(membrana wzbogacona mechanizmem nożycowym), czyli szukaj podobnych, jak podane  Natec, A4tech też ma kilka takich w ofercie, jak mam od kilku lat  KV-300H (wyspowa, x-scissors) i chwalę sobie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi