panfranek Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Jak w temacie: szukam montora 22-24'' VA do gier i filmow, budzet do 1300 zl. Niestety matryce IPS mi zupelnie nie odpowiadaja ze wzgledu na glow i backlight bleeding. Zakupilem Della U2414H i bylem zmuszony do zwrotu dnia nastepnego. Znacie jakies dobre pozycje? Edytowane 25 Września 2014 przez panfranek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Backlight bleed to nie wina typu matrycy, a kiepskiego spasowania elementów obudowy. A świecenie pod kątem to też kwestia powłoki wierzchniej ekranu. Co do u2414, to może po prostu trafiłeś na kiepską sztukę - ten, który testowali na TFTC nie miał żadnej z tych wad, które podałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panfranek Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 Może wspomniany tester przyzwyczajony jest do IPSów. Ja przesiadam sie z TN, w którym czarny jest czarny, a nie srebrny jak w IPS. Preferuję pracę przy wyłączonym świetle, stąd przebicia podświetlenia są dla mnie nieakceptowalne. Chciałbym jednak przetestować VA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 IIYAMA 24" XB2483HSU-B1 AMVA+ HDMI/DVI/PIVOT/USBlub wersja bez literki B na początku - wtedy jest bez PIVOTa i ~50 pln taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...