Gość Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Siema.Mam problem z ramem w kompie.Mam 4gb ramu, jednak maksymalnie system uzywa 3gb. Jesli pobiera 3,1gb ramu to wtedy wyskakuje komunikat o braku pamieci w systemie i system zaczyna zamulac (Gdy uruchamialem demo FIFY15 i wlaczylem muzyka z neta na operze to od razu ten komunikat wyskakiwal, chociaz mialem jeszcze 1gb wolnego ramu).Pamiec wirtualna mam wlaczona, ustawione na obu partycjach, zeby system kontrolowal ich rozmiar. Mam tez grafe zintegrowana w procku, jednak wylaczylem ja w biosie i w menadzerze urzadzen jest tylko grafa zewnetrzna).Specyfikacja kompa to:CPU: Intel i5 4570Mobo: MSI B85 G43GPU: MSI Radeon R9 270 Gaming OCRAM: 1x4GB Kingston HyperX 1600mhz cl9HDD: Seagate 500gbPSU: XFX 450OS: Windows 8.1 Enterprise x64 (wszystkie aktualizacja zainstalowane).Zauwazylem w menadzerze zadan, ze jest cos takiego jak pamiec wstrzymana. Zajmuje ona wlasnie okolo 1gb. Edytowane 25 Września 2014 przez krzychu2603 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2014 zapewne błąd sterownika zintegrowanej z procesorem grafiki która rezerwuje sobie nie potrzebnie RAM, odinstaluj stery i zobacz jak będzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2014 Juz odinstalowalem wczesniej wszystkie sterowniki od grafiki intela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2014 byłem przekonany że to właśnie to, a odinstalowałeś intelowskie i zainstalowałeś windowsowkie standardowe ? pokombinuj z tym, ew. wyłącz hibernację, Superfetch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 27 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2014 Dziwne. Wylaczylem wszystkie programy i wlaczylem tylko opere. Otwieralem po kolei dodatkowe karty i zuzycie ramu doszlo do 4gb i nie mialem zadnego komunikatu o braku pamieci. A podczas wlaczania fify 15 demo nawet majac 2,9gb wolnego ramu wyskakiwal komunikat o braku pamieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ben_obi_wan Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2014 Spróbuj z inną przeglądarką Chrome lub Firefox i zobacz jak zużycie pamięci RAM będzie skakało. Może Opera jest tak pamięciożerna. Nie jestem w stanie tego określić bo nie używam tej przeglądarki. A Fifa jak samą odpalisz to jest ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...