Send1N Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 Witam posiadam kartę HD 7950 z chłodzeniem Dual-X od 1,5 roku dzisiaj nagle przy uruchomieniu komputera kręci się tylko pierwszy wentylator drugi stoi w miejscu zauważyłem że podczas włączania komputera on lekko się porusza przez sekunde ale nie rozkręca się gdy wchodzę już do Windowsa dalej się nie kręci ale jak ustawie suszarkę 100% obrotów to ten drugi zaczyna działać i suszy tak szybko jak pierwszy z (3400rpm) do tej pory karta pracowała w 33C (21% wentylatorów) w idle , 65c (45% wentylatorów) stres. Po obniżeniu nawet do 90% ten drugi już przestaje pracować Nie wiem czy podlega to gwarancji bo wygląda że nie jest uszkodzony skoro działa przy tych 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 Jakby nie byl uszkodzony to by się kręcił jak ten pierwszy. Reklamuj póki masz jeszcze gwarancje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 Eh chyba jedyne wyjscie 2 lata temu już reklamowałem karte gtx 570 czekałem dokładnie 36 dni :x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Send1N Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 Mam jeszcze 16 miesięcy gwarancji ale pamiętam jak 2 lata temu odsyłałem gtx 570 i czekałem 36 dni więc te regulaminowe 2 tygodnie to jest o kant tyłka rozbić. Karta działa prawidłowo nie kręci się tylko drugi wentyl co myślicie o wymianie chłodzenia ? Fakty są takie że na moje oko to mała usterka i na pewno to naprawią i dostane tą samą kartę a czekał będę pewnie miesiąc lub więcej... w przypadku GTX 570 była spalona sekcja zasilania i nie potrafili jej naprawić i oddali mi pieniądze a było to wtedy 1400zł dzięki temu mogłem sobie kupić lepszą kartę i zastanawiam się czy stracić 200zł na chłodzenie czy stracić miesiąc bez karty może jakieś tańsze chłodzenie jakieś pomysły ? accelero xtreme kosztuje 240 zł a moja karta chodzi używana na allegro po niecałe 600 więc takie drogie chłodzenie jest dla mnie nie opłacalne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2014 Nie wklejaj formatowanego tekstu! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...