Skocz do zawartości
derek222

starsznie lamerskie pytanie strasznej lamy 8rda i fsb

Rekomendowane odpowiedzi

siema witam wszytkich i musze sobie zrobić straszną siare ale poprostu nie wiem tego od dzisaj stałem sie posiadaczem epoxa 8rda bez + i mam takie pyatnko dlaczego nie moge zmieniac w niej fsb stopniowo tylko 100/133/166/200 chciałbym mieć stopniowa zmiane fsb co trzeba zrobić załadwoac nowy bios czy nie wiem co ?? przepraszam za starszna lameriade ale poprostu dopiero zaczynam z kompami i chce sie zabawić w oc pomożecie mi tylko prosze nie wyśmiewajcie mnie szukałem ale nic nie znalazłem

pozdro derek222

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze wystarczy przeczytać instrukcjie

Po drugie było o tym ileśtam razy

Po trzecie kończe piep**** i już Ci tłumacze w czym rzecz :D Nie pamiętam tego dokładnie, a nie chce mi się restartować komputera, wiec podam Ci to z pamięci i później sprawdze. Jakby nie działało to napisz.

Mianowicie w BIOS'ie w menu Advenced Chipset Features musisz ustawić opcję FSB Frequency na Expert i już mamy możliwość ustawiania fsb od 100 do 250 co 1 Mhz.

Pozdro.

Następny raz kożystaj z funkcji Szukaj i instrukcji ;)

!!Update!! Skaszaniłem za pierszym razem ten opis, sorka, mam nadzieje, że teraz jest dobrze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do tytułu tematu : rzeczywiście jesteś lamerem

- masz instrukcję

- masz przyklejony temat o tej właśnie płycie

- mogłeś poszukać zamiast nowy temat wsadzać

ale już hotkey napisał co i jak więc ja nie muszę :) welcome to tweak.pl :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz każdy kiedyś zaczynał :D ja też mimo że mam te 700 postów, to mało wiem i musze się naprawdę dużo jeszcze nauczyć :D proponuje czytać sobie forum - to pomaga :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie zworke JCLK miales przestawiona

a wracajac do twjoej jak to ty powiedziales lamowatosci to stary spokojnie nic sie nie przejmuj kazdy kiedys zaczynal i kazdy to przeszedl jedni po cichu inni troche bardziej widowiskowo :lol: ale muisz byc lama zeby potem stac sie nie lama (no chyba ze masz zamiar takowa zostac ;) :D)

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...