Skocz do zawartości
Normal123

Komputer dla grafika 600€

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ponownie, tym razem przychodzę do was pytaniem jakie części będą najbardziej opłacalne do kupienia żeby złozyć wydajny komputer dla grafika. Maksymalny budżet to €600, jako że mieszkam w Irlandii. 

Komputer będzie używany z pakietem Adobe i praca będzie odbywała się głównie w 2d. Zależałoby mi na dysku ssd. Nie posiadam w chwili obecnej żadnych części. Mam nadzieję że pomożecie mi złożyć jakiś fajny zestaw w tej cenie i jeśli potrzebujecie jeszcze jakiś informacji proszę napiszcie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Monitor posiadasz jak tak to jaki.  Bez monitora proponuje coś takiego:

http://www.morele.net/inventory/info/uIE6j/

Zestaw został złożony w PL, więc musisz szukać odpowiedników w  tamtejszych sklepach. Co najważniejsze to płyta główna musi być na B85 lub H81. Procesor to 4460. Karta graficzna to R9 270 od MSI lub ASUS. Zasilacz musi być markowy, więc szukaj czegoś od Corsair, OCZ,  Fortron, Thermaltake, XFX czy Antec lub Chieftec.  Wszielkie tanie zasilacze sobie daruj. Nie wiem co za sklepy tam masz i jak z dosepnością. Może napisz co za sklep wybrałeś to się coś na tamtych podzespołach złoży.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż myślałem nad kupowaniem przez internet ponieważ ceny tutaj są nieco zawyżone gdyby kupować lokalnie. Dzięki za propozycję, monitory mam 2 applowskie, więc nie jest źle. Bedę się wzorował na twoim zestawie i mam nadzieję że coś mi z tego wyjdzie.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi