Małpożer Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Wiesz skad dorwac sam pl lang pack? Bo reinstalacja mi sie nie widzi, a po aktualizacji wywalilo wgrywany pl. Niby na rosyjskich stronach jest, ale nie widzi m isie wbijania 3+ postow cyrylica... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2015 (edytowane) Nie widzę na razie paczki PL do 10061, ale obserwuję forum z WIN10 i jak się pojawi, to wkleję link :) EDIT: Próbowałeś tej metody ? http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows-8/add-language-keyboard Edytowane 25 Kwietnia 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Ale to tylko klawa, wiec mnie nie urzadza. Co do sterownikow MS do elantech touchpad robilem wg. tego opisu: http://www.transformerforums.com/forum/asus-transformer-book-tx300-general-discussion/38731-guide-how-enable-3-finger-middle-click-press-tap-tx300.html Pozniej wchodzimy do C:\ProgramFiles\Elantech i odpalamy ETDAniConf w ktorym pojawi sie opcja konfiguracji opcji 2 i 3 palcowego kliku. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2015 Paczka PL. do kompilacji 10061: http://przeklej.org/file/eGphs7/PL-PL.7z Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) Śmiga. Widzę że znowu czas wyłączania systemu się wydłużył. W build 9xxx włączanie jak i wyłączanie trwało chwilę, teraz ponad pół minuty na ssd... Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez Quave 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 27 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2015 (edytowane) U mnie na SSD system dość długo się ładuje, za to wyłącza bardzo szybko :P Ale mnie to nie rusza, bo jak uruchomię system, to leci kilka godzin, jedynie, gdy robię bios, to wtedy mnie to denerwuje. Zobaczymy w wersjach czerwcowych. EDIT: paczka PL do 10061 działa ? Edytowane 27 Kwietnia 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Wgralem ja na stacjonarce, za to lapek dostal reinstalacje calego systemu (nie ma problemow z szukajka :D). Oba kompy z ssd i widze ze kazdy kolejny build coraz dluzej sie wylacza. Czas logowania bez zauwazalnych zmian, ale mozliwe ze tez nieco dluzej startuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 28 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2015 (edytowane) Windows10 PRO X64 kompilacja 10074 EN ISO: https://mega.co.nz/#!b5hDRSJZ!Zmmu8ns3H8SnzzaGS59AElQFzoGuJo1ENDG8r4uFt0EWindows10 PRO X86 kompilacja 10074 EN ISO: https://mega.co.nz/#!Gg5lzZyD!IPwt2ZNuRU2YnWwAB0IqpuwwBskTXeSNysedjksohTA Windows10 PRO X64 kompilacja 10074 PL ISO: https://mega.co.nz/#!W8c2hJQT!EFMIkZN2GRqcyvclJErRzVWdL2p2DK_9aj3Z7uqPhkQ Windows10 PRO X86 kompilacja 10074 PL ISO: https://mega.co.nz/#!WlcmRYxB!9F_iYKoKiIGtaHnrumgxUyQo8qekWnk5qdQMJTL9HBY EDIT: Windows10 PRO X64 kompilacja 10102 EN ISO: https://t.co/UWXfivr1kR Edytowane 29 Kwietnia 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuego3 Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Jest coś tam ciekawego w wersji 10102? Bo nie wiem czy warto na nowo instalować i później wszystko od nowa (ustawienia, office i takie tam) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Nie wiem, aż tak bardzo nie zagłębiam się w system, ale coś tutaj nie gra. WIN10 10102 nosi nazwę: WIN10 PRO Technical Preview, za to WIN 10 10074 nosi nazwę: WIN10 PRO Insider Preview. Insider Preview jest następcą Techical Preview, dla tego wróciłem do 10074 PL. Nawet MS wydało oficjalne obrazy ISO 10074. Stanowczo za szybko wypuszczane są nowe kompilacje WIN10 :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2015 Dlatego ja przestaje sie bawic w wersje z przeciekow. Szkoda zachodu dla kilku zmian. Co do 10074 to spierdzielilo mi sie menu start -> polowa zainstalowanych programow zniklo z menu start, dodatkowo kuleje dodawanie skrotow do menu bezposrednio z exe. Po kilku restartach co prawda niektore skroty powrocily ale nadal nie wszystkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuego3 Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 W takim razie zostaję przy 10074. Dziękuję za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 10074 ma u mnie problem z trupem ( 6735s ) - wentylator na 100% i pasek na touchpadzie nie przewija stron. Jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 a jakiej firmy masz touchpad? poszukaj w rejestrze ustawien, podawalem wyzej link dla elantecha, gdzie polowa opcji jest wylaczona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Dlatego ja przestaje sie bawic w wersje z przeciekow. Szkoda zachodu dla kilku zmian. Co do 10074 to spierdzielilo mi sie menu start -> polowa zainstalowanych programow zniklo z menu start, dodatkowo kuleje dodawanie skrotow do menu bezposrednio z exe. Po kilku restartach co prawda niektore skroty powrocily ale nadal nie wszystkie. Scanowałeś system ? Wiersz poleceń jako admin i komenda: sfc /scannow i klik Enter. To może przywrócić poprawność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 1 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2015 Jak pisalem, po kilku restartach jest juz dobrze. Tak jakby system powoli dodawal stare wpisy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2015 a jakiej firmy masz touchpad? poszukaj w rejestrze ustawien, podawalem wyzej link dla elantecha, gdzie polowa opcji jest wylaczona. Zabawniejsza rzecz - fan ustawił się na maksimum poprzez zarządzanie energią, touchpad i pasek działają w systemie. Nie w menu, szukajce czy spartanie. Madness. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 w 10074 czasami musze kilka razy klikac w ikonke aby cos sie zalaczylo. Dziwna przypadlosc. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 4 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2015 Mam podobnie i myślalem, że coś z moimi oczami nie tak Dzięii, że zróciłeś na to uwagę. Poza tym jest OK - dla moich wymagań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuego3 Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2015 Właśnie udostępniono build 10122 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 20 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2015 (edytowane) Jestem w trakcie aktualizacji do 10122 z WU. Napiszę, czy wszystko działa jak należy. System zaktualizowany do 10122. Niestety ikonki w menu start są dziwnie rozmazane i nie mam pojęcia dla czego :> Edytowane 21 Maja 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuego3 Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2015 Sprawdziłem. U mnie też są rozmazane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 21 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2015 (edytowane) System stawiałeś od nowa z pena, czy aktualizowałeś poprzez WU ? Strasznie mnie ręka świerzbi, żeby zainstalować system na czysto :P EDIT: tutaj ISO X64 10122 PRO. https://drive.google.com/file/d/0B03C2xpMVP01ZUZRS25IZzcwcVU/view?usp=sharing Edytowane 21 Maja 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuego3 Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 (edytowane) System aktualizowałem, bo używam go jako główny i nie chciałoby mi sie wszystkiego od nowa instalować :P Edytowane 22 Maja 2015 przez Fuego3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 ja mam jazdy z ustawieniem domyslnej przegladarki na chrome, co jakis czas resetuje na edge :/ Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Kojarzyłeś przeglądarkę w ustawieniach systemu ? Tutaj: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 22 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2015 Tak. Znowu po kilku restartach sytuacja sie poprawila. Jakis magiczny ten W10, potrzebuje czasu na ogarniecie sie ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 23 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2015 Zaczątki AI zaszyte w systemie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuego3 Opublikowano 29 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2015 (edytowane) Właśnie system poprosił mnie o restart i wygląda na to, że instaluje nowy build. Ciekawe, zamiast microsoftowej środy, mamy microsoftowy piątek? Edit: Tak, nowa wersja 10130 :) Poprawili ikonki w menu start ;) Edytowane 29 Maja 2015 przez Fuego3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 30 Maja 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Maja 2015 10130 masz ? Jak działa Menu Start i czy system szybko się bootuje i wyłącza ? 10122/10125 miały z tym problem. FireFox poprawnie się uruchamia ? Da się ikonkę FF odczepić z paska zadań ? Na wcześniejszych nie było takiej możliwości i wróciłem do 10074. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...