Małpożer Opublikowano 16 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2015 Ja duzy kursor mam tylko w chrome. Taki ze 2-3x wiekszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2015 Wejdź w: Ustawienia -> urządzenia,mysz -> mysz i płytka dotykowa -> dodatkowe opcje myszy -> wskaźnik -> wybór tekstowy i zmiana wymiaru pionowego -> przeglądaj i tam sobie wybierz kursor. Niestety wybrany kursor będzie nieco grubszy niż oryginał, ale będzie miał normalny rozmiar, a nie taki autobus jak wcześniej Znowu babol wprowadzono... to już jest jakaś patologia. Jedno poprawią, drugie popsują :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 17 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2015 U mnie juz dobrze to wyglada, mimo ze nic nie zmienialem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Buszmen Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 Mam takie pytanie - czy na tym windowsie da się zmienić kolor okna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pgrono Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 Witam, Jaka jest aktualna wersja 10? Dzisiaj w nocy komputer sam się zaktualizował i z tapety zniknął znak oznaczający wersje Technical Preview i numer buidu oraz w informacjach o systemie wyskakuje info Windows 10 Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 10240 i nie ma juz znakow wodnych Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 Mam takie pytanie - czy na tym windowsie da się zmienić kolor okna? O to chodzi ? Czy o inną opcję ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 19 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2015 Chodzi mu zapewne o okienka, a nie kolor menu/kafelkow w starcie. W w8 kolor zmienial sie tez okien, tutaj tego nie ma od kilku wersji. Ale podobno ma byc coemna wersja ui, ale triki na jej uruchomienie juz nie dzialaja :/ Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Buszmen Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 Ciemna czy jasna wersja okienek... Naprawdę, duży wybór. Już w XP były 3 schematy Pytam się ogólnie, czy w ogóle możliwość zmiany koloru będzie? Nie denerwują was małe ramki okna, czasem ciężko je złapać i zmienić rozmiar. Wysłano gołębiem pocztowym przy użyciu pióra i pergaminu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 20 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2015 Mi ciemna wersja kolorystyczna wystarczy i więcej do szczęścia nie będzie potrzeba. A cienkie ramki są lepsze od tych szerokich w w8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Ha Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 Przyznam szczerze, że czuję się, jak przy przejściu z XP na Siódemkę :) No i fajnie, że z Preview przeskoczyło na Pro ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damrab Opublikowano 23 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2015 Znalazłem bardzo fajną tabelkę... może się komuś przyda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 27 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2015 Jak ktoś sobie nie życzy, aby system automatycznie instalował sterowniki do urządzeń Naszego komputera, to podaje prosty sposób. Ustawić jak na ostatniej fotce i zatwierdzić: Piszę o tym, bo dzisiaj WU próbował zainstalowac na siłę jakiś sterownik do karty graficznej i wyszło niepowodzenie. Ja sobie dla przykładu nie życzę, żeby co chwila zmieniano mi bez pozwolenia sterowniki do grafiki :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Zrobiłem upgrade z 7 pro na 10, jak będę chciał w przyszłości zainstalować czystą 10 to mogę wyłuskać z obecnego systemu jakoś klucz? Wyczytałem takie coś: "Those who wish to perform a clean installation of Windows 10, can do so either via the built-in OS or with the downloadable ISO image that also lets users re-install Windows 10 - at no additional cost." Czyli będzie można sobie pobrać obraz iso z już zintegrowanym, nowym kluczem do 10? No i gdzie to niby ma być, bo póki co nic takiego nie widzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Takich programów jest mnóstwo np. Aida64 w zakładce z informacjami o systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Co Wy na to Insidzerzy ? Jutro ma być jednak 10240.16405.150725-1815.th1 Dla Insiderów jest patch ponad 300MB, który można już teraz pobrać: 32 bit: http://au.v4.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/secu/2015/07/Windows10.0-KB3074683-x86_291784168090CB6D9EDED68D876159577CA3DCD4.msu 64 bit: http://au.v4.download.windowsupdate.com/d/msdownload/update/software/secu/2015/07/Windows10.0-KB3074683-x64_A18D869EB03E012BF7C655A917BB116B49D2C22B.msu?w Uwaga - łatka wymaga testowego buildu 10240.16384 Źródło: http://pclab.pl/news65010.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Takich programów jest mnóstwo np. Aida64 w zakładce z informacjami o systemie. To ja wiem, ale to co zacytowałem to czasem nie chodzi o to, że będzie można pobrać ze strony ms już gotowe iso ze zintegrownym, unikalnym kluczem produktu? Bo chyba nie będą ludziom kazać sobie sprawdzać klucza jakimiś dodatkowymi programikami. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Windows 10 Is Quietly Sharing Your WiFi Password http://www.rockpapershotgun.com/2015/07/28/windows-10-wifi-sharing/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 @ath Może w domyśle MS zakłada, że utworzysz przy okazji konto Microsoft i to właśnie do niego zostanie przypisany klucz. Przy czystej instalce, po zalogowaniu i w przypadku braku zmian sprzętowych system będzie aktywny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Ok ale jak mam kilka kompów to co mam robić oddzielne konta skoro na co dzień korzystam z jednego konta ms? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) Obecnie śmigam na 8.1 (laptok firmowy) i dziś zauważyłem że zassał mi bez mojej wiedzy jakieś 2.9Gb danych , prawdopodobnie to Instalator Win10. W domu nie sprawdzałem jeszcze. Katalog 'C:\$Windows.~BT' Edytowane 28 Lipca 2015 przez masin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Tak, dzisiaj rozpoczął się już predownload W10. Nie ma chyba żadnego sposobu na jego wymuszenie, ale jakoś szczęśliwie wszystkie moje komputery go pobrały. Wysłano z Nokia Lumia 920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Insiderzy nie musza sami sciagac patchy, bo one juz przez WU poszly ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 No właśnie zauważyłem na innych forach, że ludzie piszą o tym patchu w WU :) Mam rozumieć, ze to jusz wszystko z aktualizacji ? No to wielkie mi przejście na pełną wersję Obecnie śmigam na 8.1 (laptok firmowy) i dziś zauważyłem że zassał mi bez mojej wiedzy jakieś 2.9Gb danych , prawdopodobnie to Instalator Win10. W domu nie sprawdzałem jeszcze. Katalog 'C:\$Windows.~BT' Wejdź w ten katalog i sprawdź, czy jest tam plik instal esd. Jeżeli jest, skopiuj go na inną partycję i zuploaduj na jakiś hosting i daj tutaj link. Chciałbym go sprawdzić jako czysta instalacja na innym dysku, niż ten co mam obecnie z systemem. Możesz to dla mnie zrobić ? :wub: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Mam ten katalog i zajmuje on ok. 6 giga. Czy juz moge instalowac Win 10 z pliku setup? Czy czekać do jutra? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 No właśnie zauważyłem na innych forach, że ludzie piszą o tym patchu w WU :) Mam rozumieć, ze to jusz wszystko z aktualizacji ? No to wielkie mi przejście na pełną wersję Wejdź w ten katalog i sprawdź, czy jest tam plik instal esd. Jeżeli jest, skopiuj go na inną partycję i zuploaduj na jakiś hosting i daj tutaj link. Chciałbym go sprawdzić jako czysta instalacja na innym dysku, niż ten co mam obecnie z systemem. Możesz to dla mnie zrobić ? :wub: Dziwnie mały mam ten katalog , i nie mam takiego pliku , cały czas jeszcze się coś chyba ściaga mam tam dwa katalogi: DUDownload Sources Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maker3 Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Pewnie katalog waży ci 140MB. Potem od razu przeskakuje na ok. 2,8GB Wysłano z Nokia Lumia 920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) Dziwnie mały mam ten katalog , i nie mam takiego pliku , cały czas jeszcze się coś chyba ściaga mam tam dwa katalogi: DUDownload Sources W katalogu "sources" powinien być plik instal esd. ESD z reguły mają wielkość do 3GB jeżeli chodzi o WIN10 X64. Edytowane 28 Lipca 2015 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 Pewnie katalog waży ci 140MB. Potem od razu przeskakuje na ok. 2,8GB Wysłano z Nokia Lumia 920 Dokładnie 140MB , a cały czas się ściąga i teraz w sesji mam zassane 1,6Gb i dalej leci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 28 Lipca 2015 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) To czemu jak mam 5,98 giga? i nic juz nie dociąga. Próbowałem zainstalowac W10 ale brakuje jeszcze pliku boot.win Edytowane 28 Lipca 2015 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...