Skocz do zawartości
Kłaczek

Zestawy purepc - plyta glowna - Haswell Refresh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.

Mam problem z doborem plyty glownej pod procesor z HR, wiele sie naczytalem o niekompatybilnosci na starych wersjach BIOS-u i pozniejszych problemach z wgrywaniem nowego BIOS-u bez starszego procesora pod reka, a jestem wlasnie taka osoba.

PurePC do procesorow z HR poleca trzy modele plyt glownych w moim przedziale budzetowym:
ASRock H81M
Gigabyte GA-H81M-HD3
MSI B85M-G43

Ktora z tych plyt moge brac bez obawy o takie problemy? Czekam z niecierpliwoscia na odpowiedz, bo chcialbym juz zamowic komputer. Napisalem maila do morele z takim samym pytaniem, ale nie otrzymalem jeszcze odpowiedzi.

• Upvote 1
  • Downvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.morele.net/plyta-glowna-msi-b85-g43-sc-lga1150-intel-b85-4xddr3-vga-gblan-atx-haswell-581506/

Jestem sklonny kupic ta plyte, a w jej komentarzach widze:

• 2014-09-23 14:32:02
  • Autor: Łukasz

"Bardzo dobra płyta za dobrą cenę. Zawsze używałem płyt głównych od MSI i się nigdy na nich nie zawiodłem. Razem z i5-4750 śmiga jak należy :) Dla informacji wersja BIOS na płycie głównej to 3.7 (przynajmniej ja taką dostałem), więc spokojnie bez aktualizacji biosu pójdą procesory z serii Haswell Refresh np. i5-4460 :)"

Na ile moge byc pewien ze tez dostane plyte glowna z nowym biosem?

Edit: Morele ciagle milczy...

Edytowane przez Kłaczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak trudno sprawdzic date produkcji ukladu na opakowaniu? Tam wszystko jest napisane. Nawet nie trzeba otwierac pudelka.

Edit: PurePC tu http://www.purepc.pl/artykuly/zestawy_komputerowe poleca zestawy z procesorami HR i plytami glownymi na starych ukladach, ktore bez aktualizacji BIOS-u nie obsluguja tych procesorow. Rozumiem ze PurePC robi kogos w balona?

Edytowane przez Kłaczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz listę płyt z chipsetem z serii 8, które są kompatybilne z devilami:

thepcenthusiast.com/list-of-8-series-motherboards-compatible-with-intel-devils-canyon/

Możesz zapytać w sklepie, czy oferują usługę wgrania nowego biosu do płyty - wtedy nie będziesz się musiał martwić, czy płyta obsłuży devila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Witam serdecznie,

Niestety nie mamy możliwości sprawdzenia wersji BIOSu, na magazynie może leżeć kilka pomieszanych rewizji, z pozycji handlowej nie jestem w stanie zagwarantować, która zostanie wysłana. Aktualizacje BIOSu na serwisie wykonujemy jeżeli klient zakupi usługę montażu
http://www.morele.net/montaz-komponentow-do-trzech-elementow-87685/
i umieści odpowiedni komentarz w zamówieniu."

Taka otrzymalem odpowiedz, takze wszystko jasne - dzieki wielkie wszystkim. :)
Temat do zamkniecia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi