Skocz do zawartości
hotkey

Co wy qrna pijecie??

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka

ALK:

Piwa: Carlsberg, Haineken, Tyskie, Hevelius (9.1% :D ), Gingers, Pils.

Wina: Nalewki, Cherry, Vermouth (ale dobry jakis) - ogolnie z win tylko na spirycie, żadnej siary :x

Wodka: Od stycznia mam wstręt, ale czasem Finlandzką

Inne: Tani ruski szampan kiedy chce się nawalić na szybko :wink:

NieALK:

Napoje kolorowe- gazowane i niegazowane, Soki owocowe najlepiej pomarańcz, czasem Mountain Dew - czy jak to się pisze :lol:

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Varrol: rozumiem, ze mozna wolec Tyskie od Zywca, ale nigdy nie zrozumiem jak mozesz nazwac Zywca sikami, a zaraz potem chwalic EB 8O 8O 8O

Grzechu: patrzysz nie na ten wskaznik - patrz na te drugie procenty (ekstrakt) - one sa wazniejsze, a nie na voltaz :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w ogole wszystkie strongi dla mnie sa za slodkie, nie jestem w stanie wypic warki strong bo dla mnie to ni ejest piwo tylko soczek, nie mowiac juz o redsach. co do zywca to przekonalem sie do niego dopiero niedawno, do tej pory byl dla mnie jak siki, ale po prostu mialem okazje ostatnio wypic do dosyc sporo i jakos mi przypadl bardziej do gustu. zapomnialem jeszcze dodac ze pilsnera urquella lubie :)

co do heinekena - pokochalem to piwo bedac we wloszech na obozie w poprzednie wakacje. niestety polski heineken bardzo mnie rozczarowal, po wypiciu kilku puszek stwierdzam ze w polsce tego pic nie bede :) butelkowany jeszcze ok :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pifo: okocim, lech, gingers, tatra, warka, carlsberg (zywiec nienawidze, czemu wszyscy tak to chwala ) :? :?:

wino- nie trawie wina ani zadnych nalewkopodobnych napojow "metali" - syf

wodka- pije tylko wtedy gdy nie ma piwa, a jest jakas impra ( ogolnie nie przepadam- to nie ma smaku)

bezalk: wszyskie napoje z rodziny coca cola, pepsi, kubus :D, kryniczanka nigazowana wysokomineralizowana ownz :twisted:, zimne kakao (tylko rozpuszczalne)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzechu: patrzysz nie na ten wskaznik - patrz na te drugie procenty (ekstrakt) - one sa wazniejsze, a nie na voltaz :lol:

Voltarz jest ważny do uchlania się :D A zawartość ekstraktu pokazuje raczej jakość piwa (np. "piwa" z hipermarketów - litr za 2,30 :D mają koło 8% ekstraktu 8O, a te normalniejsze to minimum 10,5-12%)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piwo: Żywiec, Lech, Warka, Heineken, Grolsz (kurcze, po co wymieniam) :) - wszysstkie

winko - tylko do obiadku

wódka - Krajowa w Biedronce :D

Ta krajowa z biedronki to najwiekszy syf jaki w zyciu pilem. Jak mi sie przypomni to mi niedobrze. FUJJJ Juz spiryt z woda lepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piwo: Żywiec, Lech, Warka, Heineken, Grolsz (kurcze, po co wymieniam) :) - wszysstkie

winko - tylko do obiadku

Ta krajowa z biedronki to najwiekszy syf jaki w zyciu pilem. Jak mi sie przypomni to mi niedobrze. FUJJJ Juz spiryt z woda lepszy

Marudzisz. Spróbuj Starogardzkiej ze "Stokrotki" - to jesty dopiero syf. A zmrożona Krajowa smakuje jak Finlandia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Varrol: rozumiem, ze mozna wolec Tyskie od Zywca, ale nigdy nie zrozumiem jak mozesz nazwac Zywca sikami, a zaraz potem chwalic EB 8O  8O  8O

EB piję baaardzo rzadko, jak pisałem piję głównie Warkę, a czasem Tyskie. Możliwe, że nie pamiętam dokładnie jakie jest EB, wydawało mi się, że jest dobre, ale mogłem się mylić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piwa: Lech, Perełka, czasami Okocim, Warka (zwykła)

Wódka- czysta, nie znoszę aromatyzowanych, najczęściej Soplica, Bols,

Wina - nie lubię

Teraz to czasami popijam, ale wczesniej na studiach to piliśmy sporo - wszystko co popadło :-) (prawie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w biedronce mają dobre browary :lol: :lol: :lol: ups co ja mówię chciałem powiedzieć tanie :D :D :D ale jak nie ma kasy to do biedronki się czasem wpada :)

z browarów to w miarę dobre jet królewskie :P łomża, kiedyśl jeszcze było jasne że pełne na stacjach bęzynowych, ale teraz żedko to spotykam, a poza tym zeszło na psy.

a tak wogóle to nie wiem co to jest ten reeds czy calsberg to jakiś soczek, wole kupić coca-cole

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qwaaaaaaa wszystko zalezy od budzetu

piwka : no duze tego jest guinnessa uwielbiam, ale jest qrewsko drogi, a tak to roznie zywiec ,warka strong,tyskie, ostatnio siki "pils" za 1.5zł

vodeczki:finlandia,i tez roznie absolwent soplica wyborowa zubrowka .itd itp

wina(jaboli nie pije)bardzo zadko takie za 20 zł do obiadku ale bardzo sporadycznie jak rodzice cos kupia a z kumplami jak nas bieda i dool przycisna to czasem kilka nalewek mile widzianych :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piwko :Lech Zielony ,Dębowe Mocne ,kiedys Heineken(ten rozlewany w Polsce to w sumie syf)

Tanie Piwko : Kuntersztyn ,Keniger i Vip .

Winko : Mustal , Nalewka Wisniowa 18% z Jantonu , Malinowy Ostrowin.

Wodka : Luksusowa i Polska - trzeba wspierac lokalny przemysl i Finlandia

Inne : Capri Bitter (Polmos Zielona Gora Rulez :D ) , Mailbu ,Bols Blue .

Bezalkoholowe : Tymbark ,Kubusie i Coca Cola

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

winko - tylko do obiadku

Marudzisz. Spróbuj Starogardzkiej ze "Stokrotki" - to jesty dopiero syf. A zmrożona Krajowa smakuje jak Finlandia :D

I "starogardzka" i "krajowa" to taki sam syf .

Nigdy nie mialme po tym duzej bomby ale moj zoladek to ledwo wytrzymuje taka wodke..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PIWO :

Warka jasne pełne - najlepsze pwiko a poztym sztefl czy jak to sie tam pisze Broki sambory sa dobre ogóleni gorrzkie pwika

Wino :

Wszytko czego cena nie przekracza 3,30 bez kaucji ;-) reszta to burżujstwo poleca LSD strong i legendarną Pokuse :D

Wódka: nie lubie żadnych bolsów czy inych syfów popieram polski przemysł spirytusowy Sobieska, Xsiążeca itp. nie polecam Arcitca wogóle nie kopie :D no i oczywiście Czrewona Finlandia miód w gębie ale nie za ta cene

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LAkochole:

Piwo to żywiec , tatra, haineken

Woodki raczej nie pijam bo nie lubie.

Wina też nie lubie :D

Napije :

Bardzo lubie soki pomarańczowe wieć staram sie pic tylko je :D i wode gazowana vitaline'e od danona.

Kiedyspiłęm bonaque ale wójek mnie przed niaprzestrzegł że jest otrzymywana sztucznie i takie tam.W końcu firma cocacola ja robi :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

alkohol:

pifo: warka strong, tyskie, heineken

vooda: co popadnie, byle sponiewierało ;)

bezalk: różne gazowane świństwa, duuzo kawy (kiedyś się wykoncze.. :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z piva to przewaznie lecha ale niemam jakiegos ulubionego- byle ping po takim rusl... vooda prawie kazda byle by nieowocowa- odradzam owocowego bolsa... ostatnio zakosztowalem w drinkach a dokladnie w lyskaczu z kola...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze wyjde na alkoholika, ale mam dosyc sprecyzowane gusta

piwo: jasne: radeberger

ciemne:koestritzer (zimny czarny pyyyyycha, jak bedziecie w niemczech to koniecznie sprobujcie, w polsce w ogole czegos takiego nie ma)

Dołączona grafika

wino: rozne czerwone wytrawne, bourgund albo chianti

wodka: zwykle nie pije, ale to poki nie dorwe butelki Stolichnaya (Stolichnaya Cristal to juz w ogole cud miod)

absolut tez jest ok.

poza tym czasem mozna sobie strzelic drina (Metaxa, Zubrowka) a w barze kamikaze, albo jakies whisky.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piwo - perła; heineken; blabls

winko - wermuciki - tu najlepiej cincin - samosiejki tez ... jak dzisiaj ;-)

woodzia - hmm tu trudny temat nie przepadam za taka ze sklepu wole spiryt najlepiej 50-60% z kawa i orzechami ew z cytrynka or smth ostatnio opanowalem technike rozrabiana w 1,5h !!!! powaga jak chcecie info or smth pytajcie prv :lol:

Pozdro ide spacccccc ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

piwko lubie heineken'a, debowe, warke strong. Winka tez sa spoko ale takie wytrawne (do obiadku) lub polslodkie. Z innych wynalazkow to lubie rozne drinki typu smirnoff ice, bacardi breezer. Szampan Cin Cin swietny jest !! A moj ulubiony drink to Kamikadze i Martini z wodka wstrzasniete nie mieszane (oj to ostatnie kopie). Napoje bezalkocholowe: we francji pilam swietny napoj FLUO sie nazwya-jest on bazie wody mineralnej Perrier ma smak wisniowo-imbirowy ludzie miodzio! szkoda ze w polsce nie mozna tego dostac :(:(:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi