Skocz do zawartości
Bobanoskos

Modernizacja starego kompa - desperado w huy

Rekomendowane odpowiedzi

NO więc tak. Na moim kompie wszystko sie tnie i wiesza od gir, a i system mógłby śmigać lepiej(windoza xp). :( Starsi powiedzieli mi, że o new kompie na wakacje nie mam co śnić :cry: , najwcześniej na początku przyszłego roku. :x

Sam uzbieram 300, max 400 zeta. Co moge zrobić z tym gruchotem :?:

Co zrobić, żęby dzisiejsze gierki (generals , VC, itp.) jakoś chodziły i przestały tak klatkować.

Mój sprzęt :arrow:

Duron 600, mobo gigabyte ga-7zm, 128 mb sdram pc 100 (biega słabo,ostatnio nawet cl 2 nie wytrzymuje :evil: ), GF 2mx 400 32 mb sdr (biega na 195/195 8), żadnego dodatkowego chłodzonka),dysk seagate 20 gb, zasilka 250 w (ale dobrze łazi).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO więc tak. Na moim kompie wszystko sie tnie i wiesza od gir, a i system mógłby śmigać lepiej(windoza xp). :(  Starsi powiedzieli mi, że o new kompie na wakacje nie mam co śnić  :cry: , najwcześniej na początku przyszłego roku. :x  

Sam uzbieram 300, max 400 zeta. Co moge zrobić z tym gruchotem  :?:  

Co zrobić, żęby dzisiejsze gierki (generals , VC, itp.) jakoś chodziły i przestały tak klatkować.

Mój sprzęt :arrow:  

Duron 600, mobo gigabyte ga-7zm, 128 mb sdram pc 100 (biega słabo,ostatnio nawet cl 2 nie wytrzymuje :evil: ), GF 2mx 400 32 mb sdr (biega na 195/195  8), żadnego dodatkowego chłodzonka),dysk seagate 20 gb,  zasilka 250 w (ale dobrze łazi).

wyalic ta karte i kupic np gf3 ti, mozna juz dostac za 270 pln na allegro, wywalic te ramy i kupic 256/133 i podkrecic proca przynajmniej na 900 mhz

BTW

u mnie duron 650 chodzil na 1Ghz ale nie wiem jak jest z mozliwoscia podkrecania na twojej plycie :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Ci powiem że u mnie na servie pod 2000, Vice City śmiga bez zarzutu na sprzęcie takim:

Celek 466MHz

FiC 5VA+

TNT2 32MB 64PRO

12,7GB Fujitsu MPE3136AT

256MB DIMM's

więc nie wiem dlaczego na twoim durniu nie chce chodzić nawet Vice City dodam że u mnie jest bardzo płynnie ;)

Jęsli twoja płyty pociągnie większego Durnia to kupi se używanego 1000 czy tez 900MHz (lub tez swójego durnia podkręć) i powinno sprawę załatwic, a najlepiej pozbieraj na wpłate na raty potem ze starszymi porozmawiaj i za jakies 1500zł kupisz sprzęcik nie o miara lepszy od Twojego, zakładając że monitor masz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...