Reyals Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2014 Cześć, Czy corsair vx450W utrzyma poniższa konfiguracje: Foxconn P35a C2Q 9300, napiecie stock. 5GB DDR2 800 1x HDD 1x SSD 1x naped optyczny GF GTX970 Oczywiście powyższe było by tylko stanem przejściowym, zmiana całej platformy razem z zasilaczem Grudzień/Styczeń. Nad tą kartą myślę bo zbliża się parę gier, którymi jestem zainteresowany, pytanie tylko czy ten zasilacz w ogóle uciągnie taki cfg i czy ewentualnie wytrzyma te 2-3 miesiące. Z góry dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2014 Pierwszy link z google (http://www.anandtech.com/show/8568/the-geforce-gtx-970-review-feat-evga/15) wskazuje, że przy obciążeniu cała platforma testową pobierała 300w więc biorąc pod uwagę Twoją konfigurację oraz całkiem przyzwoite parametry tego Corsaira byłbym spokojny. Nie wiem też na co chciałbyś się przesiąść ale ogólnie ten zasilacz powinien sobie dosyć sprawnie radzić z większością "standardowych" konfiguracji opartych o jedną kartę graficzną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reyals Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 Stworzyłem ten temat bo w teście na PPC - http://www.purepc.pl/karty_graficzne/geforce_gtx_970_killer_gtx_780_test_wersji_niereferencyjnych?page=0,20 widze na wykresach 389 W w C3. W google też szukałem i znalazłem link przez Ciebie podany ale właśnie coś mi się nie zgadzało w nim biorąc pod uwagę powyższy test. Będę się przesiadał na: MSI z97 Gaming 7 i7 4970k Ram 16GB G.skill 2133mhz Po zrobieniu upgrade zasilacz zostanie wymieniony bo ten corsair ma już za sobą 7 lat pracy i zasłużył na emeryturę, chciałem się tylko upewnić czy da radę te 2-3 miesiące z nową grafiką. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 7 lat to już trochę w rzeczy samej jest więc emerytura brzmi całkiem sensownie, szczególnie że to na co się przesiadasz sugeruje pewne ambicje jeśli chodzi o OC ;) Co do pomiarów na PPC to "nasza" platforma testowa ma dosyć prądożerne CPU, które dodatkowo jest podkręcone. Co więcej pobór mocy mierzony jest z gniazdka a Twój zasilacz (jeśli dobrze wygooglowałem) jest w stanie oddać prawie 400W@12V po stronie "wtórnej" więc biorąc pod uwagę sprawność zasilacza na poziomie ok. 85% będziesz w bezpiecznych granicach. Przy okazji polecam jeszcze wyposażyć się w jakiś prosty watomierz - bardzo fajne urządzenie, które potrafi rozwiać wiele wątpliwości i pomóc w niejednej sytuacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerlath Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 Mój vx450 pracował stabilnie na konfigu i5 2500k@4,5GHz+ gtx580, i nie hałasował nawet(zasilacz na dole). W testach dawał 40A na linii 12V w temperaturze otoczenia 45stopni. To ostatni tak porządnie zrobiony budżetowy zasilacz Corsaira . J bym si.ę raczej o niego nie obawiał- mój do dziś pracuje u brata z i5 2400+gtx570. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reyals Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 Dzięki za odpowiedzi, w takim razie jeszcze w tym miesiącu zawita do mnie nowa karta :) Ciekawe jaki skok odczuje przesiadając się z 9800GTX+ :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 Ciekawe jaki skok odczuje przesiadając się z 9800GTX+ :ploom: Zaczniesz się zastanawiać, gdzie podziało się Twoje tysiąc pięćset złotych ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...