Skocz do zawartości
Bartuch

A co o tej budzie powiecie? - działa juz fotka:)

Rekomendowane odpowiedzi

Dołączona grafika

Kupiłem wczoraj to coś ze zdjęcia (za jedyne 40 zł!!!). Buda w zjebistym stanie, nie obdrapana ani nic. No i oczywiście nie zamierzam jej tak zostawić, tylko troszkę się za nią <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> :D Po pierwsze muszę przerobić włącznik z AT na ATX ale to drobiazg, na pewno będzie okienko z boku. Zastanawiam sie co jeszcze mógłbym z nia poczynić - i tu czekam na Wasze sugestie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najprawdopodobniej musisz zamieścić ją z innej lokacji w sieci bo aktualnie zamieszczasz z poczty.onet i być może widzisz ją bo jesteś zalogowany na swoje konto a my nie :) Taka jest moja wersja :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest dokładnie tak jak mówisz Lisek^. Myslałem, że może z Onetu się uda. Niestety nie mam innej mozliwości zamieścić tej foty, a zależy mi na tym żebyście ją obejrzeli i wypowiedzieli się. Dlatego pytałem czy ktoś z Was może zamieścić te fotę. Jak co to dajcie mail'a to zaraz poślę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Kupiłem wczoraj to coś ze zdjęcia (za jedyne 40 zł!!!). Buda w zjebistym stanie, nie obdrapana ani nic. No i oczywiście nie zamierzam jej tak zostawić, tylko troszkę się za nią <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> :D  Po pierwsze muszę przerobić włącznik z AT na ATX ale to drobiazg, na pewno będzie okienko z boku. Zastanawiam sie co jeszcze mógłbym z nia poczynić - i tu czekam na Wasze sugestie :wink:

Ta bude byla wystawiona na allegro i chcialem ja wciagnac jednak byla zaznaczone ze moga ja sprzedac w sklepie i ty bartuch ja kupiles :evil:

Ale i tak znalazlem inna .

Tansza bo za jedyne 0.5 l wysokoprocentowego plynu

I problem z transportem znika

A ma ta obudowa zdejmmowane boki??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje, że nie żywisz do mnie urazy o tę budę :?: :oops: :D

To był moment jak sie na nią zdecydowałem. Wszedłem na Allegro, patrzę - jest!! Taka jak szukałem. Patrzę, gościu z Bydgoszczy i to w dodatku ma komis jakieś 15 min drogi ode mnie!! No to jazda! Dzwonię, pytam, i.... jest buda!!! No to zaraz po pracy do domu i po bude!! Wieczorkiem już u mnie stała. Okazało się, że nie będzi trudno z przeróbka na atx. Z włącznikiem nie będzie problemu (0,5h roboty), a i z tyłu nic nie trzeba będzie wycinać (ktoś chyba pomyślał, i płytkę gdzie w atx sa porty USB, wejście do mychy, klawy itd. zrobił wyciąganą - tak ze wyciagne te plytke z mojego starego atx i wsadze do nowego Big towera)

A jezeli chodzi o boki to tak, sa sciagane (i chwała Bogu). W ogóle to ta buda jest jak nowa! Nie porysowana ani nic. Nawet z zasiłką AT ( która mogę wykorzystać! :P ) ją dostałem. Teraz troszke poczeka, bo na razie ni ma kasy na jej modyfikowanie. Co się odwlecze to nie uciecze....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko Bartuch nie mam zadnej urazy o ta bude :)

Jak pisalem juz mam inna zarezerwowana u kolesia .

Tylko ona niestety nie ma zdejmowanych bokow .

Wiec musze skoczyc do miasta i polazic po sklepach popytac .

Moze znajde cos lepszego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ktoś właśnie identyczną budę przerabiał. wywalił suwaną klapkę, zrobił 2 lub 3 okna w niej i podświetlenie czerwone, niebieskie i zielone (w zależności co jak się grzeje w środku). jakiś panel dorzucił, itp itd. tylko pomalował na czarno.

a zasiłka AT przyda ci się na podświetlenia, zasilanie wentyli i resztę "świecidełek na prąd".

fajnie da się przerobić bo jest prosta i bez bajerów jak niektóre z MM.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tym kimś, kto przerabiał taką budę jest niejaki B3TON :D :D :D (jego buda to troszke inny model ale bardzo podobny) :wink: Dlatego też czekam m.in. na jego rady i opinie :wink: Tym bardziej, ze w tej materii jestem poczatkujący. Co prawda w tej chwili zmieniam wyglad mojej obecnej budy (jakiś codeszajs czy cos w tym stylu), ale z big tower'em to dopiero bedzie przezycie :lol: Jak skoncze bude, która obecnie sie zajmuje , to zapodam foty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tak , jak juz wczesniej ktos wspomnial , to posiadam taka podobna bude.......z TA_>ATX nie bedzie problemu , przycisk banalny do przerobienia , radze wyposazyc sie w sporo tarcz do dremmela , bo to jest pancerna buda - radze od razu wywalic to suwane cos , bo jak pomalujesz bude , to bedzie zdzieralo farbe :? - slabo przemyslane :?

chyba wszystko - jak cos to PYTAĆ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włąsnie! Te grube blachy to pierwsza rzecz, na którą wczoraj zwróciłem uwagę rozbierając bude :wink: Moją obecną budę mógłbym w rękach pogiąć - z ta nie poszło by tak łatwo. Myślałem, zeby może zostawić to suwane :? ale skoro ma mi farbe zdzierac to do widzenia. chciałbym w przednim panelu wstawic kolorowy wentyl 80mmx80mm (ponizej floppa) ale nie będzie chyba to zbyt ładnie wyglądało bo plastik jest zbyt wypukły i bedą widoczne szpary między wentylem a obudową. Pozatym nie wiem czym najlepiej było by wywiercić otwór w tym cienkim w dodatku wypukłym plastiku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włąsnie! Te grube blachy to pierwsza rzecz, na którą wczoraj zwróciłem uwagę rozbierając bude :wink:  Moją obecną budę mógłbym w rękach pogiąć - z ta nie poszło by tak łatwo. Myślałem, zeby może zostawić to suwane :?  ale skoro ma mi farbe zdzierac to do widzenia. chciałbym w przednim panelu wstawic kolorowy wentyl 80mmx80mm (ponizej floppa) ale nie będzie chyba to zbyt ładnie wyglądało bo plastik jest zbyt wypukły i bedą widoczne szpary  między wentylem a obudową. Pozatym nie wiem czym najlepiej było by wywiercić otwór w tym cienkim w dodatku wypukłym plastiku

tutaj dremmel zda egzamin , lub delikatne nawiercanie - ale to juz tutaj wymagana jest precyzja zeby to ladnie wygladalo;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Włąsnie! Te grube blachy to pierwsza rzecz, na którą wczoraj zwróciłem uwagę rozbierając bude :wink:  Moją obecną budę mógłbym w rękach pogiąć - z ta nie poszło by tak łatwo. Myślałem, zeby może zostawić to suwane :?  ale skoro ma mi farbe zdzierac to do widzenia. chciałbym w przednim panelu wstawic kolorowy wentyl 80mmx80mm (ponizej floppa) ale nie będzie chyba to zbyt ładnie wyglądało bo plastik jest zbyt wypukły i bedą widoczne szpary  między wentylem a obudową. Pozatym nie wiem czym najlepiej było by wywiercić otwór w tym cienkim w dodatku wypukłym plastiku

tutaj dremmel zda egzamin , lub delikatne nawiercanie - ale to juz tutaj wymagana jest precyzja zeby to ladnie wygladalo;)

beton a probowales rozgrzanym nozykiem po wzorze w plastiku jechac?ja tak swoje otwory wycialem z przodu, jak w masle, pozniej delikatny pilnik okraglak i wyglada super

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

beton a probowales rozgrzanym nozykiem po wzorze w plastiku jechac?ja tak swoje otwory wycialem z przodu, jak w masle, pozniej delikatny pilnik okraglak i wyglada super

jeszcze o tym patencie nie slyszalem hmmmmmmm godne uwagi - dzisiaj poprubuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze o tym patencie nie slyszalem hmmmmmmm godne uwagi - dzisiaj poprubuje

tylko nie dokladnie po lini wzoru tylko troche wewnatrz wzoru bo plastik sie topi i może ci wyjść za wzór!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To był B3ton, on też ma obudowe tego typu ale troszeczke inną.

No sorry, zel nie porownuj obudowy typu Green z tak buda B3T0Na. Przed modem to ta BT0Na byla chala, ale po modzie - wow 8)

Natomiast ta co jest w tym watku to GREEN, jedne z drozszych bud w swoich czasach swietnosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi