SilentKill Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2014 Witam wszystkich. Piszę ten post, ponieważ mam zamiar zakupić jakieś porządne chłodzenie do mojego komputera. Mowa tutaj o wiatrakach do obudowy oraz o wentylatorze do procesora. Z obecnego chłodzenia nie jestem zadowolony. Wentylator od procesora (BOX) strasznie hałasuje i nie jest za bardzo efektywny. Na domiar złego wentylator z tyłu obudowy raz działa, a innym razem odmawia pracy przez co w komputerze gromadzi się wysoka temperatura. Pod obciążeniem (np. podczas gry w Battlefield 3 ) temp. jest na tyle wysoka, że po jakimś czasie słychać ciągłe piski ( to chyba przegrzanie CPU,ale nie jestem pewien). Moje propozycje dotyczące chłodzenia to : 3x Fractal Design Silent R2 120mm ( tył,bok oraz góra obudowy) Zalman CNPS10X Performa (procesor) Moja obecna specyfikacja komputera: Procesor : AMD Phenom II x4 970 3,5 Ghz Płyta główna : Gigabyte 990 FXA UD5 Ram : Corsair Vengeance 8GB 1866 Mhz Karta graficzna : His Radeon HD 5770 1GB Obudowa : Cooler Master Elite 430 Zasilacz : Chieftec APS-550S 550w 80 Plus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...