lukasz Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Witam !! Czy wie ktoś jak puścić DSL-a w LAN ?? Wiem, że trzeba urzyć np. Winroute tylko jest problem z konfiguracją. Może ktoś już ma takie coś i mógłby screen-y podesłać. Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 ja slyszalem, ze z dslem sie dostaje modem w trybie router wiec powinno chodzic bez problem :? pytanko, potrzebujesz jakis super funkcji, czy styknie Ci tyle, zeby lacze kazdy mial (bez automatycznego rozdzielania itp.... po prostu samo dzielenie lacza).... styknie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 tak to jest router podpinany do karty sieciowej. chodzi o to że nawet kompy w sieci się nie widzą. dzielenie może być jak najprostsze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 skoro to jest router, to czemu jest podpiety pod sieciowke :?: sproboj go poscic pod huba/switcha odpal pod windowsem winipcfg (pod w2k/xp Ipconfig) i wcisnij ODNOW WSZYSTKO.... btw, jaki to router :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidD Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 noose: w iDSL dostajesz modem na ethernet Z FUNKCJĄ routera - domyślnie pracuje jako bridge - za aktywowanie routera (tylko tepsa zna hasło :lol:, ustawiają jedynie NAT) płaci się jednorazowo 300zł - raczej nie opłaca się :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Cytat noose: w iDSL dostajesz modem na ethernet Z FUNKCJĄ routera - domyślnie pracuje jako bridge - za aktywowanie routera (tylko tepsa zna hasło :lol:, ustawiają jedynie NAT) płaci się jednorazowo 300zł - raczej nie opłaca się :wink:Na routerze jest haslo firmowe (domyslne) tepsa je zmienia na takie jakie oni maja. Trzeba by sie takim routerem pobawic i zlamac jakos to haslo co tepsa zalozyla. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 a to hamstwo :( jak gadalem kiedys z monterem ktory u mnie neo zakladal, to mowil, ze ja dostaje bridge, a iDSL'owcy maja routerki wpelni sprawne, bez placenia :? cham mnie oklamal :( poszukaj gdzies hasla na necie..... moze na tym forum Ci podpowiedza.... ja znalazlem tutaj odpowiedz na moje pytanko (haslo do lucenta ;)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 za opcje routera trzeba zaplacic na 100% standardowe fabryczne hasla tez nie pasuja do tego speedstreama 5660 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Cytat za opcje routera trzeba zaplacic na 100% standardowe fabryczne hasla tez nie pasuja do tego speedstreama 5660 A nie standardowe ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LZIggy Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 niestandardowe pewnie dzialają ;-) btw, w sumie mozna by zegrac konfig i cos probowac grzebac tylko martwi mnie to NOTE:... na 24 stronie tego pdf'a :-) ...trzeba poczekac, napewno jakis sposob jest .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...