koniMax Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2014 Wie może ktoś jakie węże kupić żeby pasowały do tej nagrzewnicy? http://allegro.pl/nagrzewnica-chlodniczka-opel-kadett-e-1-4-8v-84-91-i4600026435.html Myślę że wystarczy na sam procesor do tego pompa ATM 600. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2014 Może i wystarczy, ale równie dobrze mógłbyś po prostu kupić TR Macho - wydajność będzie ta sama, a znacznie mniej problematyczne. No i ładniejsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2014 Wygląd się nie liczy, a chłodnica taka bo to 1 zestaw i nie będę się pchał w koszty. Tylko wyraziłeś opinie która mi jest w ogóle nie potrzebna, a na pytanie nie odpowiedziałeś... Jakie węże szukać do tej nagrzewnicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2014 Wygląd się nie liczy, a chłodnica taka bo to 1 zestaw i nie będę się pchał w koszty. Tylko wyraziłeś opinie która mi jest w ogóle nie potrzebna, a na pytanie nie odpowiedziałeś... Jakie węże szukać do tej nagrzewnicy? Gumowe... Nie pytaj się o takie rzeczy tutaj, tylko poproś sprzedającego o podanie zewnętrznej średnicy podłączeń i dobierz węże o 1 węższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2014 Twoje rady sobie daruje lepiej idź doradzaj w kościele ile dać na tace. Ktoś kompetentny może się udzieli? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2014 Może wlutuj sobie w to jakieś złączki? Jak chcesz normalnie węże na to naciągnąć to trzeba zmierzyć wcześniej ile to ma, kadety to już tak zamierzchła przeszłość że nikt nie pamięta :) (możesz poszukać na forum, kiedyś to był standard). Generalnie zastanów się, czy nie lepiej dorwać jakąś dedykowaną chłodnicę, jakieś sztuki w gorszym stanie zewnętrznym, 2x120 czy nawet 3x120, typu odpryski od farby, słabe zdjęcia, potrafią pójść za 5 dych nawet.. Przy takich cenach pakowanie się w nagrzewnicę samochodową, która nigdzie nie pasuje, nie ma dużego sensu. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2014 Do tego taki kadet może być tak zakamieniony, że bez rozlutowywania go nie wyczyścisz. Kupę czasu i roboty trzeba w takie coś włożyć, trzeba mieć przy tym odpowiedni warsztat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2014 Ja tam kadeta czyściłem pepsi zdaje sie, octem i i mydłem...:) ale to z 12 lat temu. Węże igielitowe były, jeden went 14 i obslugiwało karte graficzną i przekręconego o 100% thortona(proc amd) na zegarze 2.8ghz...to były czasy :) Co do kroćców to trza po prostu coś wkleić/wlutować, bo inaczej to lipa. Kroćce w dowolnym DIY szopie sie kupi. Węże zresztą też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2014 Hehe to chyba jednak ta chłodnica d kadeta odpada skoro mówicie że za kwotę 50zł dostanę 2x120mm. Coś takiego jest warte tych 150zł? http://allegro.pl/show_item.php?item=4648833317 Ponoć jedna z najlepszych chłodnic dla wolnoobrotowych wentyli bo ma rzadkie żeberka tylko czy warta aż tyle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 Układ żeber ma właśnie bardzo gęsty, więc bez wentylatorów tworzących wysokie ciśnienie powietrza bym nawet do niej nie podchodził. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) GTS raczej pod mocne wentyle (gęsta, więc wymaga mocnego nawiewu), no i płaska chłodnica, stosowana tam gdzie nie ma miejsca. Szukałbym czegoś innego. Tanio to jakiś magicool. Edytowane 6 Października 2014 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 Jeśli tylko widzielibyście coś na 3-4wentyle (byczego) i względnie taniego proszę o informacje. Jednak nie kupuje chłodnicy 2xXXX tylko coś na 3-4 wentyle żeby ewentualnie w przyszłości stykała do karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 To od razu Ci mówię: 3x120 to za mało na kręcone 2600k w duecie z HD7950. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 Tak czytam, czytam i doszedłem do wniosku, że WC jest tobie koniMax koniecznie niezbędne. Ale w odmianie KZW czyli kibel zimnej wody na głowę. Wiesz wszystko najlepiej, dlatego kupiłeś kręconego pentiuma bo miał być tani i wydajny. Nie sprawdził się, szukałeś 4 rdzeniu, cudem nie kupiłeś jakiegoś gniota na lga771/775. Kupiłeś i5 na 1156 bo tanio i wydajnie (mimo, że polecano ci i5 na 1155 czy 1150 pod które miałeś już płytę), teraz do tego "tanio" chcesz dołożyć tanio (400zł +) ciche, wydajne, idealne chłodzenie wodne. Znów wiesz co jest dla ciebie najlepsze i najtańsze. Dam Ci radę, zacznij słuchać ludzi, bo słuchanie samego siebie nie jest dla Ciebie najlepszą opcją. Za 100-150zł kupisz chłodzenie na ten procesor, które będzie wystarczająco wydajne i cichsze niż wc, które poskładasz po taniości. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 Nie folozofuj mi tu bo oprócz czerwonej rangi nic ciekawego nie masz, a chłodzenie obecnie mam dobre, a WC jest 4 fun i zabronisz mi? nie. Także albo pomóż albo się nie udzielaj. proste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 Gdy robi się coś 4 fun, rozpoznaje się temat, przegląda dzienniki budowy, galerie WC, zdobywa wiedzę. Ty 4 fun zakładasz temat "jakie szlaufy mam kupić na kikuty od kadeta". Ma to niewiele wspólnego z 4 fun. 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 Masz tanio megawydajnie, http://allegro.pl/fiat-cinquecento-700-chlodnica-wody-i4665023065.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 To jest "4 fun" połączone z cwaniactwem i pójściem na łatwiznę, czyli "niech inni dobiorą wszystko za mnie". A jak cieszy Cię sam widok wody płynącej w jakimkolwiek układzie, to może kup sobie po prostu małą fontannę do salonu. Jak na razie wszyscy, których tu skrytykowałeś, mają za sobą już spore przygody z LC, są też zaufanymi użytkownikami tego forum. Jeśli więc nie potrafisz tego uszanować, to może przestań tu zaglądać i radź sobie sam. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) klaus mnie skrytykował, a ty od razu by się podlizać ciągniesz tę dyskusje bez sensu? Żałosne. Edit. Swoją drogą wąż pneumatyczny o scianach 5.5mm/8mm i złączki 1/4 6mm/10 nadadzą się do chłodzenia wodą? Pytam bo wychodzi śmieszna cena za złączki+wąż. Edytowane 6 Października 2014 przez koniMax 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShFil Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) @koniMAX, chcemy ci pomóc, ale nie uda się nic osiągnąć, jeśli nie będziesz chciał nas posłuchać. Wc jest bardzo wydajne, dobrze sprawuje się przy wielu kartach(ciepłe powietrze jest od razu wyrzucane na zewnątrz), ale (dzięki) przez heatpipe'py(om) chłodzenia powietrzem równie dobrze się sprawdzają. Porządne chłodzenie na procka i kartę, będziesz miał tak samo cicho, a taniej(w porównaniu do wc o tej samej wydajności). Nie mówię, że WC nie ma sensu. Ale to nie ten budżet. Edytowane 6 Października 2014 przez ShFil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 Wc jednak i tak zrobię i proszę o konkretne propozycje, mój CASHE moja zachcianka. Czy ciebie to tak boli że kupie WC nawet do pentium 4? No właśnie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polsal Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 obstawiam że jeszcze 2-3 posty i nikt ci nie będzie już chciał pomóc :) wykażę się dobrą wolą i powiem że aerial robił bardzo ładne LC na wężach ze stacji benzynowej za śmieszne pieniądze na złączki 8/10 http://forum.purepc.pl/topic/358802-lc-w-lian-li-a7110b/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Już poradziłem sobie z wężami i złączkami. Cena za 10 złączek+2m węża 14mm średnica 45zł także elegancko. Chłodnice 2x 3x120mm o grubości 45mm za 220zł chyba warto brac? Stan 5/6 i drugiej 3+/6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Zależy jakie to dokładnie modele. Generalnie jeżeli ma być tanio to musi być poniżej 100zł za 3x120, inaczej to raczej normalne ceny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koniMax Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Jakieś EK ale dokładnie nie wiem znam tylko takie dane jak grubość 45mm i ich wielkość czyli 3x120mm. Kupując dwie cena by wynosiłaby za jedną właśnie 100zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...