Radzio1234 Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2014 (edytowane) Witajcie. EDIT 17.10.2014: Co sądzicie o BenqVW2245Z? Już praktycznie byłem pewny, że kupuję IIyamę XB2483HSU, gdy na drodze do jego zakupu pojawił się w/w Benq. Widziałem go u kolegi i do zastosowań typowo biurowych prezentuje się całkiem ok. Bardzo mało o nim informacji w internecie, ale w którymś ze sklepów komentarze kupujących są tylko pozytywne. Także naprawdę zastanawiam się czy warto wydać 830zł na Iiyamę, czy wystarczy 350zł na Benq.. Poniższy wywód już nieaktualny ale zostawiam: Od kilku dni przeglądam internet w poszukiwaniu "nowego" monitora do akademika. Obecnie jestem zmuszony pracować na wbudowanej w laptopa matrycy co nie jest komfortowe, ani dla oczu, ani dla kręgosłupa.. W domu mam zwykłą TNkę W2252V i daje radę, choć tym razem chciałbym coś lepszego na VA albo IPS. Nie chcę przesadnie szaleć z budżetem na zakup monitora, dlatego planuję nie przekroczyć 500zł-700zł, chyba, że przekonacie mnie, że warto. Choć też znowu tak dokładając po kilka stówek można się zatrzymać w okolicach 2k, co nie jest dobrym rozwiązaniem :D Ogólnie wkurza mnie strasznie srebrzenie monitorów, choć nie wiem czy to wina bardziej samych matryc czy moich oczu. Zarówno w W2252 jak i laptopie mam takie wrażenie i chciałbym kupić coś z bardziej gładkim obrazem, ale nie błyszczący. Skłaniałem się już prawie na 100% do Della W2209WA czy innych używanych monitorów, ale za niewiele więcej idzie dostać nowe z gwarancją, za 520zł idzie dostać np. takiego AOC i2369Vm chwalonego za świetne kolory. Wadą jak dla mnie jest format 16:9, ale do wszystkiego idzie się przyzwyczaić. W laptopie mam i nie narzekam przesadnie, więc jeśli na serio warto brać któryś z nowych modeli to piszcie. Pozdrawiam :) Edytowane 17 Października 2014 przez Radzio1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolar444 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Moze z nowych 23cale Dell P2314H albo jego większy brat 24 cale Dell P2414H, ale wychodzimy po za 700zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 (edytowane) Aktualizacja 17.10.2014 Co sądzicie o BenqVW2245Z? Już byłem pewny, że kupuję IIyamę XB2483HSU, czekałem tylko na zwrot pobrania na konto bankowe, gdy na drodze do jego zakupu pojawił się w/w Benq. Widziałem go u kolegi i do zastosowań typowo biurowych prezentuje się całkiem ok. Bardzo mało o nim informacji w internecie, ale w którymś ze sklepów komentarze kupujących są tylko pozytywne. Także naprawdę zastanawiam się czy warto wydać 830zł na Iiyamę, czy wystarczy zaledwie 350zł na Benq.. 350zł przemawia do wyobraźni, choć z drugiej strony monitor kupuje się na lata.. Edytowane 17 Października 2014 przez Radzio1234 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...