Bagiennik Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Bo wielkich bojach udało mi się uruchomić Divxy z literkami na telewizorze 8) Obraz jest kolorowy, w sumie może być z tym że na ekranie telewizora pojawiają się takie no nie wiem smugi czy fale.... Nie wiem w czym rzecz... Kable mam bardzo dobre, wejście w Tv na innym sprzęcie (DVD) działa ok, komp jest uziemiony. Ale są te zakłocenia :( . Co można na to poradzić ??? Aha smugi wyglądają mniej więcej tak: _______________________________________ | | | | | | |\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\| | | | | | | | | |\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\| | | | | | | |_____________________________________| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z_Man Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Byc może sa jakies zakłócenia zewnętrzne, ja też miałem problemy z TV-outem, i owszem mam teraz malutkie pasy, ale sa niezauważalne, no chyba że bym się wpatrywał jak głupi. A połaczenie komp-TV masz poprzez S-Video czy Chinch ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Wypnij kabel antenowy z TV, to czasem pomaga 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan100 Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 z kablem antenowym to zawsze pomaga, zwlaszcza jak ma sie kompa uziemnionego. (roznica mas) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogas Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Jeżeli masz bardzo długi kabel (kilka metrów i więcej) to będzie działał jak antena zbierając mnóstwo zakłóceń. Podstawą jest kabel z ekranem i metalowe wtyczki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 u mnie tez sa jakies 'fale'. Kable przez chinch. (z karty->svideo, svideo->chinch, chinch->od magnetowidu video-in). Antena odłączona od magnetowidu. Ale mam inne pytanko. Jak puszczam klonowanie (stery 44.03) to na tv mam pulpit wyswietlany ok. Ale gdy puszcze film to na monitorze mam film (w bestplayerze) a na tv okno bestplayera jest czarne (nie na w nim obrazu) tylo wyswietlaja sie literki filmu. Wykmiliłem ze jeżeli zamienie ekrany (primary->secondary) to mam film na tv, a nie mam go na monitorze. Czy jest jakis sposob zeby na tv i monitorze wyswietlal sie ten film jednoczesnie?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Ja bym stawiał, że to antena od TV powoduje te zakłócenia. :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagiennik Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Byc może sa jakies zakłócenia zewnętrzne, ja też miałem problemy z TV-outem, i owszem mam teraz malutkie pasy, ale sa niezauważalne, no chyba że bym się wpatrywał jak głupi. A połaczenie komp-TV masz poprzez S-Video czy Chinch ?? Przez S-Video ale mój tv tego nie obsługuje więc to jest tak że w jednej żyle kabla płynie sygnał video a w kompie jest ustawione na Composit :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagiennik Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 u mnie tez sa jakies 'fale'. Kable przez chinch. (z karty->svideo, svideo->chinch, chinch->od magnetowidu video-in). Antena odłączona od magnetowidu. Ale mam inne pytanko. Jak puszczam klonowanie (stery 44.03) to na tv mam pulpit wyswietlany ok. Ale gdy puszcze film to na monitorze mam film (w bestplayerze) a na tv okno bestplayera jest czarne (nie na w nim obrazu) tylo wyswietlaja sie literki filmu. Wykmiliłem ze jeżeli zamienie ekrany (primary->secondary) to mam film na tv, a nie mam go na monitorze. Czy jest jakis sposob zeby na tv i monitorze wyswietlal sie ten film jednoczesnie?? Tak :D Klikasz na pulpicie RMB i wybierasz |NVkeystone ---> Uruchom...| Pier....... się z tym pół roku a to takie proste. Podejżewam że cię to wkurzy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagiennik Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Jeżeli masz bardzo długi kabel (kilka metrów i więcej) to będzie działał jak antena zbierając mnóstwo zakłóceń. Podstawą jest kabel z ekranem i metalowe wtyczki. Kable mam wypasione !!! Wyjęcie anteny nic nie daje :( Wnioskuję że to wyjście TV w karcie jest do [gluteus maximus] :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 A w jakim systemie leci VideoOut? Moze masz ustawione w NTSC lub jakim dziwnym PALu (jest ich troche)? Jezeli tak, to przestaw na PAL-D. Co do czarnego ekranu w odtwarzaczu, to musisz gdzies ustawic ekran glowny (przynajmniej w Ati tak sie to nazywa). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Sorki że sie dopne do tematu. Ma ktoś może rozrysowane tv-out w karcie saphir radeon 9100? Bo miałęm kiedyś GF2MX i mam zrobiony kabel euro<->s-video i obraz miałem super , a teraz kabel woóje nie działa. GF miał 4 piny a radeon ma ich 8 ale wtyczka stara pasuje do radka. może być link do schematu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 u mnie tez sa jakies 'fale'. Kable przez chinch. (z karty->svideo, svideo->chinch, chinch->od magnetowidu video-in). Antena odłączona od magnetowidu. Ale mam inne pytanko. Jak puszczam klonowanie (stery 44.03) to na tv mam pulpit wyswietlany ok. Ale gdy puszcze film to na monitorze mam film (w bestplayerze) a na tv okno bestplayera jest czarne (nie na w nim obrazu) tylo wyswietlaja sie literki filmu. Wykmiliłem ze jeżeli zamienie ekrany (primary->secondary) to mam film na tv, a nie mam go na monitorze. Czy jest jakis sposob zeby na tv i monitorze wyswietlal sie ten film jednoczesnie?? Tak :D Klikasz na pulpicie RMB i wybierasz |NVkeystone ---> Uruchom...| Pier....... się z tym pół roku a to takie proste. Podejżewam że cię to wkurzy :) dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maybach Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Jeżeli masz bardzo długi kabel (kilka metrów i więcej) to będzie działał jak antena zbierając mnóstwo zakłóceń. Podstawą jest kabel z ekranem i metalowe wtyczki. Kable mam wypasione !!! Wyjęcie anteny nic nie daje :( Wnioskuję że to wyjście TV w karcie jest do <font color="#FF0000">[ciach!]</font> :( niekoniecznie, kiedys mi cocdeshit zaklucal karte dwiekowa (cos bzyczalo), radio (nie dalo sie sluchac przy wlaczonym kompie) i tuner TV (sniezyl obraz) po zmianie zasilki wszystko ustalo, wiec moze tobie zakluca TV-outa :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 5 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2003 u mnie tez sa jakies 'fale'. Kable przez chinch. (z karty->svideo, svideo->chinch, chinch->od magnetowidu video-in). Antena odłączona od magnetowidu. Ale mam inne pytanko. Jak puszczam klonowanie (stery 44.03) to na tv mam pulpit wyswietlany ok. Ale gdy puszcze film to na monitorze mam film (w bestplayerze) a na tv okno bestplayera jest czarne (nie na w nim obrazu) tylo wyswietlaja sie literki filmu. Wykmiliłem ze jeżeli zamienie ekrany (primary->secondary) to mam film na tv, a nie mam go na monitorze. Czy jest jakis sposob zeby na tv i monitorze wyswietlal sie ten film jednoczesnie?? Tak :D Klikasz na pulpicie RMB i wybierasz |NVkeystone ---> Uruchom...| Pier....... się z tym pół roku a to takie proste. Podejżewam że cię to wkurzy :) dzieki ale po wlaczeniu tego keySTone'a na tv obraz jaks tak klatkuje (opoznia) da sie to jakos ustawic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 6 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2003 W ustawieniach nakładki video można włączyć pełnoekranowe wyświetlanie filmu na telewizorze. Wtedy można spokojnie oglądać film jednocześnie na monitorze (nawet w okienku), a na TV cały czas będzie pełnoekranowo wyświetlany film. Aby wyświetlały się napisy na TV trzeba użyć filtru directshow który nakłada napisy bezpośrednio na strumień video, np. DivXG400. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...