Hafexo Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2014 Witam!Poszukuję laptopa za około 2500zł bez systemu - w wymiarze 17 cali - chociaż nie wiem czy 1,5 cala zrobi różnice w stosunku do 15'6 - w miare możliwości pół-matowa matryca, ale jak bedzie błyszcząca to nie będe narzekałBęde z niego korzystał głównie na studiach, więc nie pogardze długą pracą na baterii - przynajmniej na internecie czy jakimś edytorze tekstuJednak laptop jak to laptop będzie mi również służył do grania więc stawiam również na (w miare) wydajną grafike - ale tu tylko czasami bo stacjonarny mam bardzo wydajnyA, i obowiązkowo numpadJeśli chodzi o wygląd to raczej wole klasyke bez zbędnych bajerów - zaokrąglenia do mnie nie przemawiająTeraz takie małe pytanko - czy opłaca mi się fullhd na takim małym monitorze czy lepiej coś niższego np 1600x900podoba mi się propozycja Acer E5-771G, jednak tutaj widzę krótki czas na baterii- poza tym chyba dla mnie ideał; oraz Asus R553LN - ten model chyba spełnia moje wszystkie oczekiwania - no może poza niską rozdzielościąew. może dołożyc ze 2 stówy i kupić http://allegro.pl/wyprzedaz-lenovo-y510p-i5-4200m-4gb-1tb-gt755m-i4676969986.htmlDziękuje bardzo za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 (edytowane) W tej cenie Lenovo Y510p jest najwydajniejszy. Z 17,3" Lenovo Z710 z procesorem i5, 8GB RAM i kartą GT745 128bit. Jeśli myślisz o graniu to wersja z matrycą HD+ bo FHD to za dużo. Laptop posiada dobrze wykonaną obudowę (aluminium), łatwy dostęp do podzespołów, podświetlaną klawiaturę, niezłe audio JBL Z 15,6" Dell 7537 z i5ulv, 8GB RAM i wydajniejszą kartą GT750 DDR5. Ze względu na niższą rozdzielczość natywną lepiej sprawdzi się w grach. Do tego posiada lepiej wykonaną obudowę, podświetlaną klawiaturę i 2 letnią gwarancję domowej naprawy Dell Edytowane 8 Października 2014 przez kaijitsu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hafexo Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Jednak stwierdzam że 17 cali to za dużo jak na mobilny laptop, z racji tego ze w domu korzystam i tak ze stacjonarki- także biorę pod uwage max 15.6 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 (edytowane) W takim razie wspomniany wcześniej dell 7537 lub Dell 3537 z i7ulv, 8GB RAM i kara HD8850 (wydajność na poziomie słabszego GT750 w wersji DDR3). Na plus mocna bateria, która wystarczy na 10-12h pracy w trybie oszczędzania energii, ~8h z wifi). Laptop również posiada 2 letnią gwarancję domowej naprawy ewentualnie dopłata do Lenovo Y510p z tym, że obudowa laptopa jest większa niż w standardowych 15,6" Edytowane 8 Października 2014 przez kaijitsu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 W zasadzie możesz się zastanowić nad opcją FHD Acer V3-572G Nie jest on tak wydajny jak delle (słabsza grafika i proc). Ale komfort pracy się zwiększy. Posiada również pojemną baterię. Do grania obniżysz rozdziałkę. Reszta zadań spokojnie sobie poradzi. Trochę taniej masz Acera V5-573G Matowy ekran, całkiem dobra konstrukcja. Poza tym lekki (duża mobilność) Z bajerów podświetlana klawiatura Wydajność procka nieco słabsza. Grafika jak w dellach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hafexo Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Nieee FHD w 15,6 odpada, miałem (nie)przyjemność użytkowania laptopa na takiej rozdziałce w 15 calach, i to był koszmar... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 To wybierz coś z delli ewentualnie ten drugi Acer co zaproponowałem (ekonomiczna wersja z bajerami) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hafexo Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 kurde tyle do wyboru, a jak wypada jeśli chodzi o baterie ten drugi dell? tak żeby z pare godzin na wifi było - bo jednak ąż 9 godzin to przesada ;D ale wydaje mi się ten y710 lenovo to jest straszny kloc mimo 15.6 - prawie 3 kilo i duży jak na 15-nastke, poza tym jest świetny Przepraszam że tak zawracam dupe ale pierwszy raz kupuje laptopa i ciężko mi wybrać :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 (edytowane) 7537 bez problemu wyciągnie 5-6h na wifi. Lenovo Z710 to 17,3" a nie 15,6" :P Jeśli chodzi o Y510p to jest większy niż standardowe 15,6" - popatrz na ramkę wokół matrycy :P Edytowane 8 Października 2014 przez kaijitsu 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hafexo Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 a ten dell w porównaniu do tego Acera fullhd? bo może bym się zdecydował jednak na full hd jak w takiej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 Pisales że fhd w 15,6" odpada. W grach ten laptop nie poradzi sobie z taka rozdzielczością i będziesz musiał zjeżdżać fo 1366x768. Skalowanie rozdzielczości w dol na laptopach wygląda słabo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hafexo Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2014 czyli zostałem przy opcji dwóch delli. Jedyny problem z jakim zostałem to ten 3537 ma wszystko co mi potrzeba a 7537 może ciut gorszy - ale jest prześliczny, i do tego aluminiowa obudowa. Choć sprzęt ma działać a nie wyglądać Ciężki to wybór będzie ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2014 Ja bym wybrał 7537 że względu na wyższa wydajność w grach, lepsza obudowę i podswietlana klawiaturę, do której jestem przyzwyczajony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hafexo Opublikowano 11 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2014 jednak zdecyduje się na 7537 - nie potrzebuje tak wielkiego dysku, stacji dvd nie używałem od pół roku, a genialny wygląd, wykończenie i jakość wykonania za mną przemawiają. Poza tym wyższa wydajność w grach. Dziękuje wszystkim bardzo za pomoc, i przepraszam że jestem taki upierdliwy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hafexo Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2014 ~odświeżam ponieważ byłem w rtv euro sobie pomacać te lapki, znalazłem takie coś: http://www.x-kom.pl/p/188570-notebook-laptop-15-6-dell-inspiron-3542-i7-4510u-8gb-1000-gf840m.html# czy ktoś może mi porównać w stosunku do 7537? : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2014 Słabsza karta, bateria, jakość wykonania :) JEdynie mocniejszy procesor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...