Matiswt Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 (edytowane) Witam Mam prośbę, o indywidualne dopasowanie laptopa do moich potrzeb. Na laptopach nie zbyt się znam. Poszukuję takiego sprzętu który zda egzamin w domu jak i na uczylni (głównie do notatek). Natomiast w domu bedzie on bardzo, bardzo długo i często użytkowany, także do gier. Chiałbym odpalać najnowsze tytuły gier na wysokich parametrach bez zacinania. Zdaży sie też, że bedzie odpałony przez 2 doby (torrenty), Przeglądanie neta itd. Musi być cichy. Oczywiście żeby przeżył te 5 lat lub wiecej. Ostatnia rzecz, nie cierpie win 8. Jeżeli była by możliwośc kupienia bez wgranego win 8 lub z wgranym 7 to było by super. Jednak Jeżeli nie, to trudno, sam sobie wgram 7. Pieniądze które przeznaczyłem na lapka to max 4000zł, chociaż czytałem że ten sprzęt jest polecany: http://www.x-kom.pl/p/188317-notebook-laptop-15-6-msi-ge60-apache-pro-i7-4710hq-8gb-1000-dvd-rw-gtx860m.html?partnerid=100180188&sm12=NDE=&ts=1412661180&token=fa0bda773c6e67d406f6c4ac09b53b57# i zastanawiam sie czy nie dołożyż tych 99zl. Prosił bym o zaproponowanie laptopów tak od 3200zł. Z góry dzięki. Wiem że sporo jest postów na ten temat, ale jak wcześniej napisałem nie znam się na laptopach i jak proponujecie komuś lapka i argumentujecie go, dlaczego warto go wybrac, to ja nie rozumiem tych argumentow. Edytowane 8 Października 2014 przez Matiswt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Między laptopem do 3200 a 4000 zł będzie przepaść w wydajności. Do ~4k najsensowniejsza opcja to wspomiany MSI GE60 oraz Lenovo Y50 z taką samą specyfikacją i w niższej cenie. Laptop cieńszy a więc łatwiej go przenosić. MSI posiada lepszą matrycę oraz możliwość zamontowania drugiego dysku. W y50 można podmienić hdd na ssd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiswt Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 -Włśnie o tym napisałem. Nie znam sie na laptopach. Zamonowanie drugiego dysku, czyli dołożenie tylko gb? A w y50 co to jest i co mi to da zamienienie? -spełni GE60 moje oczekiwania? -Win 8 jest juz fabrycznie instalowany? -Który bardziej spełni moje oczekiwania? -Mam jeszcze jakiś inny wybór? Przepraszam za marudzenie, ale to nie są małe pieniądze i nie chce niczego później żałować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 W MSI masz możliwośc dołożenia DRUGIEGO dysku np, SSD, który poprawi szybkość działania systemu i aplikacji. W lenovo masz jedynie możliwość podmiany zwykłego HDD (talerzowego) na SSD. Dyski SSD są nieporównywalnie szybsze ale też droższe (mniejsze pojemności 128GB to koszt ~220-320zł). MSI spełni Twoje oczekiwania System nie jest fabrycznie zainstalowany. Wersja z systemem kosztuje ~300zł więcej Obydwa spełnią. MSI ma lepszą matrycę, Lenovo jest tańszy i posiada cieńszą obudowę więc to jest już Twój wybór, który CI bardziej pasuje Nic innego sensownego nie ma w tej cenie z taką wydajnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Teraz już Microsoft idzie w Win10 Więc radziłbym inwestować w 8 zamiast 7. Można ją bezproblemowo dostosować do wyglądu siódemki. Od siebie polecę asusa R510JK W tej cenie ma już wszystko. Ekran FHD Procesor 4-rdzeniowy Dysk SSD 256GB Karta grafiki względem Tych z MSI/Lenovo jest gorsza o jakieś 30% Tutaj masz mniej więcej jak to wypadnie w grach http://www.gaminglaptopsjunky.com/gtx-860m-vs-gtx-850m/ Jeżeli nie potrzebujesz wyciskać wszystkiego z lapka to będzie to również dobry wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...