Don_Usul Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Witam, zmaierzam kupić laptopa na studia. Przejrzałem wiele ofert i bardzo spodobał mi się ten model:http://www.x-kom.pl/p/168411-notebook-laptop-15-6-hp-probook-450-i5-4200m-4gb-120500-dvd-rw.html#Czy uważacie, że jest wart swojej ceny, bądź ma mankamenty, których ja nie wychwyciłem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Może napisz do czego będziesz używał lapka na tych studiach? Oraz ile masz zamiar wydać max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Usul Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Laptop mam zamiar używać do programów wymaganych na studiach oraz do Internetu. Cena maksymalna to tak około 2300, bo to ma być sprzęt używany tylko i wyłącznie na ćwiczeniach i projektach na uczelni. Myślę, że model podany powyżej nie będzie miał problemu nawet z bardziej wymagającymi programami. Chciałbym się tylko dowiedzieć, czy jest on wart swojej ceny, czy może w tym przedziale znajdzie się coś lepszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Dobra jakość wykonania (linia biznesowa), matowa matryca, dysk SSD. Będziesz zadowolony Opcjonalnie jeszcze lepiej wykonany biznesowy ThinkPad E540 z i3, 4GB RAM i matową matrycą. Za resztę możesz dokupić dysk SSD 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 (edytowane) Programy wymagane na studiach mogą nie potrzebować mocy i5. Gdybyś napisał jakie to byłoby łatwiej :) Tak poza tym to dobry wybór. Solidny laptop. Konkurencją może być dla niego Thinkpad E540 + SSD i3 od i5 różni się trybem turbo. Jeżeli to nie są wymagające programy to i5 będzie niepotrzebna. Jeżeli natomiast potrzebujesz dodatkowej mocy to ten probook będzie ok. Tylko już nie jest dostępny w sprzedaży - może gdzieś na alledrogo znajdziesz. Jeżeli nie to ekonomiczniej byłoby wziąć Probooka z i3 + SSD Edytowane 8 Października 2014 przez Laptopy \ Netbooki 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Don_Usul Opublikowano 8 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2014 Dostępność mnie nie martwi. Na pewno się jeszcze na x-kom pokaże, a dla mnie czas nie okres oczekiwania nie jest problemem. Dziękuję wam za pomoc, lecą oceny pozytywne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berbel007 Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 (edytowane) Mam takiego Probooka od maja. Mój ma procka i7 i dysk SSD wiec o wydajności raczej za wiele Ci nie powiem względem wytypowanego przez Ciebie ale jakośc wykonania stoi na naprawdę wysokim poziomie. Laptop nie ugina się, nie sprawia wrażenia sprzętu delikatnego. Nie grzeje się i ma dobrą matową matrycę, która zapewnia dobrą, a nawet fantastyczną w porównaniu do matryc błyszczących widoczność w słońcu. Mam okno za plecami więc praca na laptopie z błyszczącym ekranem nie była przyjemna w słoneczne dni, teraz to czy jest słońce czy nie nie robi mi różnicy :) Aczkolwiek nie wiem czy jest sens brać i5, na studiach nie masz nie wiadomo jakich wymagań co do programów, sam na PW pracuje na naprawdę zamulonych komputerach więc nawet tańsze i3 z dyskiem SSD będzie sprzętem naprawdę odpowiadającym potrzebom studiowania. Szczególnie mając do wyboru tańsze i3 i dedykowaną grafikę niż i5 ze zintegrowaną, która nawet z moim i7 jaj nie urywa więc z i5 będzie o wiele gorzej ;) Edytowane 9 Października 2014 przez berbel007 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 9 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2014 O tym też pisałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...