Skocz do zawartości
Caleb

Intel LGA 1150 - Intel Core 4 / 5 GEN (Haswell / Broadwell) - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Mr.T... napisał(a):

Dlatego dla mnie osobiście kupowanie egzotycznych serii procesorów mija sie z celem , dużo łatwiej ogarnąć temat z i7 4790K. , ale idzie zima dodatkowe źródło ciepła sie nada xD 

ale w grach chyba nie wykręce aż takiej temperatury? pomyślałem że ma edram a w dzisiejszych grach sie przyda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Mr.T... napisał(a):

no tak, tylko jak łatwo jest kupić i7 4790k , potem go oskalpować, zrobić OC. , z i7 5775c tylko pod górkę XD  

nastraszyłeś mnie trochę, myśle że bez oc ten procesor mi wystarczy, mi sie ręce trzęsą jak wymieniam procesor, a co mówić o scalpowaniu xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Pospo napisał(a):

nastraszyłeś mnie trochę, myśle że bez oc ten procesor mi wystarczy, mi sie ręce trzęsą jak wymieniam procesor, a co mówić o scalpowaniu xD

wisz jak to mówią, jak komuś sie ręce przed robotą trzęsą , walnij setkę  (moze być z jakiegoś zboża albo z ziemniaka co kto lubi ) xD 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta podstawka może mieć spory wpływ na temperatury. Chłodzenia z miedzianą podstawą do np. i3 12100 spisują się zadziwiająco dobrze, jak na tak małe pchły. Ogólnie na Twoim miejscu nie kupiłbym wersji z aluminiową podstawą, tylko jakiś model wieżowy z ciepłowodami od be quiet itp. (i tak znacznie lepsze od intelowskich BOX, nawet z miedzianą podstawą)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi