MaciekCi Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 czytać czasem mi się udaje, stąd wiem o tych 2V Ogólnie mam wrażenie, że bardzo Cię kręci uzyskać jeszcze wyższy takt. ;) Racja ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 (edytowane) gwiazdkę zignorowałem, bo za każdym razem jak widzę taką gwiazdkę przy czymś to mam gwałtowny atak.. choroby morskiej tu nawet nie chodzi o lepsze OC, tylko że każdy zostawia to na AUTO... a ja chcę wiedzieć co daje AUTO... ponieważ moja płyta ma wyprowadzone punkty pomiarowe sprawdziłem Vring pod obciążeniem... i miało 1.344V... i wtedy zacząłem szukać.. Edytowane 16 Czerwca 2013 przez gravimag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 tylko że każdy zostawia to na AUTO... a ja chcę wiedzieć co daje AUTO... AUTO jest zależne od płyty i jak producent przewidział tą opcję. Nie wiem dokładnie jak to zmienia się na przedziale czasowym(dla innych chipsetów), ale mi Asus dla Nehalema na X58 w opcji AUTO na stocku, ładnie zrzuca napięcie od 0.9 - 1.2 V, jednak jeśli mu ustawię 4GHz to głupek daje 1.48V. :D Dlatego na sztywno mam 1.212V i działa pięknie. Opcja AUTO jest przeważnie źle dobierana przy OC. Albo za wysoko (jak teraz na mojej i7) albo za nisko i procesor nie wstawał (jak wcześniej na P4 / C2D itd.). Ogólnie ta opcja nie powinna Cię interesować. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 popatrz jak ludzie OCują Haswelle... podnieść ratio, podnieść Vcore... resztę można zostawić na AUTO... właśnie przesiadłem się z E8400 gdzie przy solidnym OC nic nie można było zostawić na AUTO... dlatego wierzyć mi się nie chce że takie krytyczne wartości zostawiam do dobrania płycie... chociaż jak już wspomniałem może to być paranoja wywołana OC E8400... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Czemu temperatury Haswella w stressie podskakują nagle o 10-15c w momencie załadowania pamięci powyżej 90%? Np. w teście OCCT, przed zapełnieniem pamięci temperatury 65-70c (tak samo w grach, ~Battlefield 3), a po zapełnieniu pamięci 80+ :0 Ktoś wie z czego to wynika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 @pasztecik NIestety niewiem ale przy 50% pamięci też tak jest Czym odczytujesz napięcie proca bo cpu-z mi pokazuje głupotę czyli zawsze 0,89xV? Tak jak napisał gravimag jestem zwolenikiem że żadnego napięcia nie chcę mieć na auto ale ilość nowych pozycji w sekcji napiecia w msi z87-g45 gaming jest delikatnie mówiąc... spora. Chyba czas na lekturę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasztecik Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 AIDA64, ustawień napięcia jest sporo, ale u mnie wszystko na auto - jakbyś znalazł dobre info z czym to się je to wrzuć plz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viperus Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 @pasztecik też zamierzam kupować g45 z 4770k powiedz z kąd masz swego proca bo szukam dobrej sztuki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brym Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Czemu temperatury Haswella w stressie podskakują nagle o 10-15c w momencie załadowania pamięci powyżej 90%? Np. w teście OCCT, przed zapełnieniem pamięci temperatury 65-70c (tak samo w grach, ~Battlefield 3), a po zapełnieniu pamięci 80+ :0 Ktoś wie z czego to wynika? Nie jestem pewien, ale obstawiam, ze to przez kontroler pamieci (IMC), ktory umieszczony jest na procesorze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 (edytowane) Jak ktoś posiada Haswella na płytach MSI GD65 lub G45 to niech się chwali jakie OC osiągnął i czy warto zakupić do nowej rodziny i5 ? I oczywiście jakie temperatury hehe ? Edytowane 17 Czerwca 2013 przez Matiu23 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 (edytowane) Jednak są dobre sztuki i jeśli ma się troche azotu na zbyciu 7 GHz Link Edytowane 18 Czerwca 2013 przez DUSZEK2323 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 @IP niezły Vcore :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Jednak są dobre sztuki i jeśli ma się troche azotu na zbyciu 7 GHz Link ES, retaile tyle nie robia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 (edytowane) nowy bios pozwolił bardziej ustabilizować CPU, nawet 32M super PI przeszło Edytowane 20 Czerwca 2013 przez gravimag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Skalpowałeś w końcu IHSa ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Skalpowałeś w końcu IHSa ? w końcu przeprowadziłem operację :) pacjent przed: w trakcie: i po oczyszczeniu tempy przed przy 4600MHz/4600MHz 1.2V tempy po 4600MHz/4600MHz 1.2V różnica 13C przy użytej Noctua NT-H1... czekam na przesyłkę z CoolLaboratory Ultra :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 No to teraz 1.3V i lecisz do gory z MHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 (edytowane) No to teraz 1.3V i lecisz do gory z MHz. Już to zrobił. post #464. Edytowane 20 Czerwca 2013 przez MaciekCi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 (edytowane) tempy przed przy 4600MHz/4600MHz 1.2V - obrazek laduje sie jak krew z nosa, mozna prosic o reupload? nvm Edytowane 20 Czerwca 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 4800MHz / 4600MHz 1.3V z 5000 / 4800 poczekam aż wrzucę CLU :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 A teraz odpal to na godzine, niech sie buda nagrzeje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 buda się nie nagrzeje... 200 + 230 + 140 + 120 nadmuch :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 To na jakim V ten procek w końcu robi te 4.8 ? Bo w sigu masz jedno a co innego widać na screenach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 (edytowane) 24/7 jest 1.27V. screena walnąłem po testach niedługo po zmianie pasty ale jak nalegasz to zaraz wrzucę screena z 1.27... proszę niedowiarku happy now? Edytowane 20 Czerwca 2013 przez gravimag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Tzn. mi to szczerz mówiąc koło pędzla lata, stwierdziłem tylko rozbieżność. Teraz się zgadza. Pokaż jeszcze to 5GHz na 1.33v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 proszę bardzo latający pędzlu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Lol Spi...<br /><br />taptalk 2<br /><br /> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gravimag Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 (edytowane) Lol Spi...<br /><br />taptalk 2<br /><br /> chciałeś 5.0GHz masz screen z 5.0GHz na Haswellu... nie podoba się???? pokaż swoje 5.0GHz na Haswellu!? jak nie masz to załatw Haswella, wyciśnij na nim 5.0GHz przy takim Vcore, to wtedy pogadamy. Edytowane 20 Czerwca 2013 przez gravimag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekCi Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 Heatowi chodziło o to, abyś zapuścił OCCT na 5.0GHz a nie lekkie dla CPU SPi. ;) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 niech zapusci aide ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...