Gemtin1 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) Hello, zakupiłem hd7970 od gigabyte wersje z windforce i mam z nią dość spory problem. Wcześniej w komputerze z sygnatury siedział gtx580 który miał wejście 2x8 pin i nie było z nią problemu. Wkładam hd7970 do komputera i podłączam jednak po naciśnięciu przycisku komputer nie reaguje. Gdy odłącze zasilanie od gpu komputer się włącza. Gdy podłącze jedno 6 pinowe wejście komputer również się włącza ale wentylatory nie działają na gpu. Gdy podłącze samo 8 pinowe wejście bez 6 pinowego komputer ponownie nie reaguje. Robiłem cmos, jak wkładam stare gpu to wszystko działa. Co może być problem? Czy gpu jest uwalone a dokładniej to 8 pinowe wejście? Wygląda to dla mnie tak ze wentylatory drgną o milimetr i na tym się kończy tak jakby zasilacz odlaczal zasilanie... Edytowane 12 Października 2014 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bonusso3 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2014 Spróbuj podłączyć zasilanie do grafiki z molexów przez przejściówkę. BIOS na płycie zaktualizowany? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 12 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2014 (edytowane) Bios zaktualizowałem właśnie do najnowszego. Nic. Podłączyłem 8 pin przez molexy. Dalej to samo... Inne pomysły? Edytowane 12 Października 2014 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...