smela Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Witam, Chciałbym poprosić użytkowników tego forum o pomoc w wyborze laptopa, który będzie służył głównie do robienia notatek na studiach, przeglądania internetu i oglądania filmów. Zależy mi na porządnej wydajności - bardzo denerwują mnie przycięcia i inne tego typu sprawy. Wymagany dysk SSD (może też być coś z miejscem na niego), wygodna klawiatura z dość dużymi przyciskami (nie to co w laptopach 10.1), porządny procesor. Karta graficzna nie musi być jakaś najmocniejsza bo nie zamierzam grać na nim w najnowsze gry. Od tego będzie osobny sprzęt kiedyś. Podsumowując: -wysoka wydajność do pracy -mobilność -długi czas pracy na baterii -porządna matryca Nie ustalam budżetu, myślę, że i tak propozycje nie przekroczą 3 tys. z powodu braku zainteresowania grami z mojej strony. Dzięki z góry za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Z systemem czy bez? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Co do wygodnej klawiatury, dobrej wydajności i długiego czasu na baterii, to pasowałby tu Lenovo. Ale niestety, matryce w nich są tragiczne. Poza tym przydałoby się trochę więcej info, w tym najważniejsze - jaka wielkość ekranu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Do zwykłych prac biurowych wystarczy i3(nawet ulv) Latitude 3340 13'' z bardzo sensowną klawiaturą Poza tym biznesowy model Bardzo pojemna bateria Duża mobilność <2kg wagi + SSD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smela Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Bez systemu. Wielkość ekranu : 13 - 15 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 W tej cenie propnuje biznesowe Vostro 5470 z i5ulv, 4GB RAM. Laptop posiada dobrej jakości obudowę, bardzo dobry układ chłodzenia (bez obciązenia pracuje pasywnie w połączeniu z SSD 100% ciszy). Oczywiście 3 letnia gwarancja NBD, Do tego można dokupić dysk SSD (łatwy dostęp do podzespołów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smela Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Bardzo fajny ten vostro 5470, tylko nie wiem czy rozdzielczość będzie ok. Nigdy nie widziałem jak to wygląda na żywo. Da się na tym coś obejrzeć? ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Przy tej wielkości ekranu jeszcze nie jest źle. Ja na co dzień pracuję w firmie na 15,6" 1366x768 i da się przyzwyczaić. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smela Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Swojego czasu miałem MSi 17" z rozdziałką 1680x1050. Można to jakoś porównać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 http://pixeldensitycalculator.com/ Generalnie im więcej, tym lepiej. Porównując wspomniane wyżej, wychodzi bardzo podobnie z niezauważalną różnicą na korzyść tego MSI. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Bardzo fajny ten vostro 5470, tylko nie wiem czy rozdzielczość będzie ok. Nigdy nie widziałem jak to wygląda na żywo. Da się na tym coś obejrzeć? ;pMożesz sobie kupić Flexa z rozdziałką FHD :) Tylko wtedy musisz zapłacić 2x więcej. Tutaj zostaje zwykła matryca HD. Nie będzie miała super jakości - no ale coś za coś. Najtańszy sensowny lapek z ekranem FHD to Acer V3-572G Tylko, w tym momencie tracisz na mobilności i gabarytach (15'' 2,5kg) Wybrałbym jednego z Delli. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smela Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 A jak z tym problemem z wifi w tym modelu (5470)? Gdzieś znalazłem informacje, że są z tym problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smela Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2014 Dzisiaj odwiedziłem Saturn, w którym to sprawdziłem jak na żywo prezentuje się taka 14-nastka. Stwierdziłem, że śmiało do nawet 11,6" mógłbym zejść. Czy to zmieni propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...