azspider Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Witam, ustawiłem sobie w MSI Afterburner dwa profile, jeden na stockowych zegarach, drugi po OC. W ustawieniach z zakładce Profiles, przypisałem profil stockowy do 2D, a podkręcony do 3D (chcę by dopiero przy uruchamianiu gier podbijało zegary). Ale coś to nie działa jak powinno, bo jak uruchamiam komputer to od razu mam podbite zegary (MSI uruchamiany wraz z systemem, ale nie mam zaznaczone by podbijał zegary wraz ze startem). Gdzieś czytałem, iż trzeba coś ustawić w RivaTuner Statistic Server, ale nie widzę tam nigdzie trybu 2D/3D. Co zrobić by w pulpicie mieć tryb 2D, a po uruchomieniu jakiejś gry 3D? Karta graficzna Nvidia. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Litości !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azspider Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Czemu? Można jaśniej...? Może jest to banalne, ale nie mogę sobie z tym poradzić... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Jak by ci to wyjaśnić. Ogarniasz ile setek różnych "Kart graficznych Nvidia" było w historii? To nie forum wróżbiarstwa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Trzeba podać model karty graficznej. Od dłuższego czasu biosy kart mają bardzo ładnie ustawione profile 2D i 3D. Same się dostosowują do obciążenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azspider Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Msi GTX 970 Twin Frozr V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Poprawnie zainstalowana karta nie wymaga ingerencji w tej materii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miksjej Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2014 Jeśli jeszcze tego nie znalazłeś to możesz sobie przypisać klawisze pod te zapisane ustawienia, wtedy tylko naciskasz przycisk (np. F10) i zmieniasz zegary. Też mam MSI GTX Gaming i właśnie tak robię. Tylko nie wiem czemu podczas grania Afterburner sie wykrzacza, ale to już inna sprawa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...