ketus Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Cześć, jakie polecacie towery do I5-4690K? Obudowa to fractal design define R4, więc miejsca jest sporo. Raczej nie jestem ograniczony rozmiarami, toteż zależy mi na chłodzeniu z wiatrakami 140mm, co by było cicho/szej. Wieża musi być w miarę wysoka, lub nieproporcjonalna, bo mam wysokie RAMy: http://www.morele.net/pamiec-g-skill-ripjawsx-ddr3-2x4gb-2133mhz-cl9-f3-17000cl9d-8gbxm-478206/ Procek będzie pracował w przedziale 4.3 - 4.5Ghz Różne typy obserwuję i analizuję od miesiąca, ale wybór jest przytłaczający, więc prośba o radę. Najlepsze wyniki widziałem u: http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-prolimatech-black-series-genesis-black-series-genesis--551773/ ale cena może boleć(+ dokupienie wiatraków). Pytanie więc brzmi: - Czy chłodzenie o połowę tańsze ale mega popularne tj. http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-thermalright-hr-02-macho-black-white-fm1-am2-am3-am3-lga775-lga1150-lga1155-lga1156-lga1366-lga2011-tr131-517030/ będzie połowę gorsze, czy jednak warto oszczędzić? Widziałem, że przy 4.5Ghz HR-02 Macho sobie radził różnie. Może macie jeszcze inne propozycje? Z góry dzięki, MO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 13 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2014 Macho da rady, a i kolorystycznie pasuje wyśmienicie. Świeży przegląd kilkudziesięciu modeli: 39 CPU coolers review: what is the best choice? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketus Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 Macho da rady, a i kolorystycznie pasuje wyśmienicie. Świeży przegląd kilkudziesięciu modeli: 39 CPU coolers review: what is the best choice? Dzięki za odpowiedź. Masz u siebie tego Macho? Jak długo i jak się spisuje po dłuższym użytkowaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) U siebie mam to co w sigu. Macho całkiem niedawno montowałem w Define R4. Procek 4690K na 4,5GHz w Prime miał ładne temperaturami. Cos koło 80C z okładem. Wysłane z mojego GT-N7000 przy użyciu Tapatalka Edytowane 14 Października 2014 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biczuuu Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2014 Ja mam thermalrighta true spirit 140 (BW). Wysoki aż do bocznej maty, nie przeszkadza ramom, bo kończy się dokładnie przed nimi. Cisza i chłodek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ketus Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2014 Dzięki wszystkim za odp. Biorę macho, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...