thical Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Witam Opisze problem mojego kumpla : Po wlaczeniu komputera , niewiadomo czemu i po jakim czasie (raz wystarczy 5 minut , a raz 2 godz.) najwpierw wylacza sie monitor i jescze chwile dysk pracuje i zaraz tez dead. Jego komp : GF4200,GA-7VA,Seagate80GB,zasilka codeshit 300w czego to moze byc wina ? Ja mysle ze zasilacza ale on prosil zebym napisal na tweak.pl i zapytal mastahow mi nie ufa :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 może coś się przegrzewa i komp się broni ? amoże i zasilacz się przegrzewa ? sprawdź czy sięwiatraki kręcą i temp chipsetu, prockam zasilacza, grafy. gdyby zasilacz po prostu był za słaby (chociaż i tak proponuję wymienić na fortona 250W jak ja niedawno) to by od razu cyrki odstawiał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Na 90% zasiłka, wczoraj do mnie porzyjechał kumpel z kompem : antak 1000 mhz fsb 133, mobo ecs 7vza 512 ramu sdr, SB live, prolink gf4ti4200, hdd 40 seagyte, DVD toshiba.Taksamo mu sie nonstop system walił.Jak grałem to z gier wychodził o BSOD'ami sypał.Też miałzasiłkę 300W codeshita.Wyjełem swoja zasiłkę i podłaćzyłem i wszystko było ok, rock stable.W tym przypadku też myślę że to przez zasilacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Sprawdz czy nie ma w BIOSie Shutdown temp i po prostu mu sie wylacza bo ma tak w BIOSIe? Jesli nie to to zasilacz... SPrawdzcei na innym zasilaczu i tyle... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 No dzieki tak jak wlasnie myslalem. co do tempa na procku ma 57 C , tyle ze on ma polomino 2000 - niewiecie czy to w miare przystepna temp. na tego proca ? Bo jak nie to to nie ma wyjscia musi byc zasilka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 57 *C to IMHO troche za duzo ale to zalezy od coolera pewnie ma jakis szitowaty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sAx® Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 No dzieki tak jak wlasnie myslalem. co do tempa na procku ma 57 C , tyle ze on ma polomino 2000 - niewiecie czy to w miare przystepna temp. na tego proca ? Bo jak nie to to nie ma wyjscia musi byc zasilka. odpowiednia temperatura dla palomino na zwyklym wentylu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 No dzieki tak jak wlasnie myslalem. co do tempa na procku ma 57 C , tyle ze on ma polomino 2000 - niewiecie czy to w miare przystepna temp. na tego proca ? Bo jak nie to to nie ma wyjscia musi byc zasilka. 57'C to juz jest troszke kiepsko nawet jak na palomino,dobrze byloby gdyby proc nie przekraczal 50'C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 powiem tak mialem jakiegos i mam nadal jakiegos chlamowatego colorfula i na t-bredy jest ok ale na palomino eeee h ujowy ja na swoim 2000 mialm 59 bez obciazenia i 62 z . jak dochodzilo do 63 to sie wieszal(czesto mu sie to zdazalo wiec jak juz to zmiana wiatraka, albo sprawdz jak ma paste położoną i czy wogole ma lol. bo brak lub nadmiar powoduje kurewski wzrost temp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Temperatura zawsze budzi sprzecznosci ale jak dla mnie powinna byc ponizej 50 stopni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vespereq Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 nie problem w tym jaka powinna byc bo to kazdy wie problem w tym, jaka jest :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Mozesz zrobic cos takiego: 1. Otworz bude 2. Kup jakis badziewiasty wiatrak za 20 zł 3. Kup sobie 2 metry metalowego druciku 4. Umiesc (zaplatajac drucik) wentyla na drucie 5. "Przymocuj" na obudowie z zewej strony i od góry 6. Gotowe:) Dziala tak samo jak bys kupil sobie rami tyle ze oszczedzasz kolo 30 zł:) Moze nie wyglada pieknie ale temperatura spada (5-10 stopni w zaleznosci od oddalenia, ssania/wsysania i wiatraka) POLECAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...