RPGamer2014 Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 Zastanawiam się nad tym zestawem za 3k: http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_pazdziernik_2014?page=0,13 tyle że na razie nie kupię GPU, bo czekam na premierę gtx 960. W każdym razie chcę złożyć kompa, który posłuży mi co najmniej 5-6 lat. Nie mam na mysli ciągłego aktualizowania podzespołów, tylko bezawaryjną pracę + niski pobór energii + żeby dało się pograć w 1080p w takie gry jak wiedźmin 2 i 3, gta 5, mafia 2 i 3, skyrim (najlepiej z modami, ale nie wiem czy uciągnie). Czy będzie wystarczający? Na co zwrócić uwagę?? W poprzednim kompie miałem 2 geforcy, oba gigabyte, w obu stało się to samo a mianowicie pamięci nie były dostatecznie dobrze chłodzone i się spaliły, więc szukałbym karty, która ma dobre chłodzenie nie tylko rdzenia, ale też sekcji zasilania i pamięci. Na pytanie czemu nie chcę radeonów odpowiem, że przeglądając strony z benchmarkami i testami wydajności karty nvidii były testowane na normalnych sterownikach, zaś radeony na jakichś alpha, beta sterownikach. Dla mnie to co najmniej dziwne. Komp ma służyć głównie do gier i czasem do rysowania w gimpie i autocadzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lipton Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 Na GTX 960 to sobie poczekasz do nowego roku. Chcesz siedzieć przez 4 miesiące na iGPU? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 Jak tytułować tematy w dziale co kupić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...