idzikk Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 Witam! Szukam laptopa do 3000zł +-100zł. -Procesor i Karta chciałbym na poziomie i5 i GTX760M, może 850M, nwm jak to wygląda cenowo. -Dysk 1TB. -Ramu 4-6GB więcej nie trzeba. -Ekran nie musi być HD, to w sumie wpłynie dobrze na wydajność, bardziej na rozdzielczości zależy mi na kątach widzenia i dobrze by było gdyby była matowa. Wydaje mi się, że to i tak duże wymagania jak na tą półkę cenową, myślicie, że da się znaleźć coś w ten deseń? ps. Bez systemu Z góry dziękuję! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) Twoje wymagania spełnia Lenovo Y510p z i7 i kartą GT755 DDR5. Laptop posiada matryce HD, dobrej jakości obudowę (aluminium), podświetlaną klawiaturę, miejsce do zamontowaniadrugiego dysku SSD oraz audio JBL opcjonalnie Asus R510 z i5, 4GB RAM, dyskiem SSD i wydajniejszą kartą GTX850 DDR3 (poziom GTX760/765). Wyższa wydajność w grach kosztem jakości wykonania Edytowane 14 Października 2014 przez kaijitsu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idzikk Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 Twoje wymagania spełnia Lenovo Y510p z i7 i kartą GT755 DDR5. Laptop posiada matryce HD, dobrej jakości obudowę (aluminium), podświetlaną klawiaturę, miejsce do zamontowaniadrugiego dysku SSD oraz audio JBL opcjonalnie Asus R510 z i5, 4GB RAM, dyskiem SSD i wydajniejszą kartą GTX850 DDR3 (poziom GTX760/765). Wyższa wydajność w grach kosztem jakości wykonania Bardzo lubie laptopy lenovo, tylko martwi mnie ta karta graficzna, chociaż na takiej rozdzielczości powinna całkiem dobrze działać, z tego co się orientuję jest możliwość zakupienia jeszcze jednej takiej samej, to prawda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 Jest ale nie opłacalne. Karta na ultrabay + zasilacz 170W wychodzi ~1000zł. Posiadam ten model w konfiguracji z jedną kartą i w nowsze gry można bez problemu pograć. Rozdzielczość 1366x768px nie zabija tej karty. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) Ni dostaniesz drugiej karty do lenovo, a przynajmniej jest bardzo rzadko spotykane takie coś w sprzedaży. E: Oczywiście bardzo rzadko jest spotykane - poprzez swoją nieopłacalność Do czego ma być lapek tak btw? Edytowane 14 Października 2014 przez Laptopy \ Netbooki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idzikk Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 Ni dostaniesz drugiej karty do lenovo, a przynajmniej jest bardzo rzadko spotykane takie coś w sprzedaży. Do czego ma być lapek tak btw? Do szerokich zastosowań, od filmów do muzyki po gry i programy. Zasadniczo wszystko. Myśle, że Lenovo jest idealnym wyborem. Zależy mi też na jakości wykonania i estetyce, a w tej kategorii w mojej opini Lenovo nie ma sobie równych od dawna ( pomijając modele za >4000zł ) Biore Y510P, dzięki za pomoc :3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 Jak dla mnie niepotrzebna jest tam i7 ale to tylko moja opinia. Tak to bardzo fajny lapek. Z dużą ilością bajerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idzikk Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 Jak dla mnie niepotrzebna jest tam i7 ale to tylko moja opinia. Tak to bardzo fajny lapek. Z dużą ilością bajerów. Też tak myśle, wolałbym porządną i5 i lepszą grafikę, ale nie mam wyboru :3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 14 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2014 (edytowane) Jest ten asus. MA lepszą grafikę pomimo, że na ddr 3. MA mniej bajerów i słabsze wykonanie, ale sensowniej rozłożoną moc podzespołów :) E: a przy okazji dostajesz SSD Edytowane 14 Października 2014 przez Laptopy \ Netbooki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuaiL2048 Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2014 Za 3100zł jest nowy y510p z i5 i 755m sli. Jutro taki przyjdzie do mnie. Lepiej wybrać ten model ponieważ później wymienisz sobie procka na i7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2014 Tylko to piecznik przenośny będzie, co dopiero przy wrzuceniu tam i7 :) Daj znać jak temperatury przy grach i jakość (fps/mikroprzycięcia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QuaiL2048 Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) Po zmianie pasty niekoniecznie. Zobaczę czy brat pozwoli majstrować przy lapku bo to sprzęt dla niego. :blurp: Test zrobię w BF3 i BF4 :wink2: EDIT: http://allegro.pl/lenovo-y510p-i5-4200m-4gb-1tb-2xgt755m-win8-15-6-i4665189761.html w sklepie mają 50zł taniej. Edytowane 15 Października 2014 przez QuaiL2048 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 (edytowane) jaki tam piecznik? co to w ogóle jest "piecznik"? troche hałasuje przy graniu tylko, jeśli dobrze rozumiem ten Twój piecznik, to chyba wstrzeliłem się w kontekst... ;) większym problemem jest brak Optimusa przy 2 x nVidia w SLI, mój laptop ostatnio głównie lezy na biurku, więc mi to nie przeszkadza - taki przenośny desktop - ale ogólnie to jest duży problem. Gorzej, że SLI często nie działa... w zasadzie co drugi tytuł to problem. Alien Isolation, BF4... choć może ja mam pecha, mało gram i pewnie trafiam na same takie perełki. Mikro przycięć nie ma. i7 jest super, może jak tylko pykacie w gry to nie ma sensu, ale mi do VMów przydaje się bardzo. A, no i zasilacz do SLI 170W to cegła, którą można się bronić w razie napaści, pierwszorzędny kiścień. Generalnie laptop jest zrobiony bardzo dobrze, cena/jakość+wydajność nie ma konkurencji za bardzo. Jednak jakbym teraz kupował, to już nie brałbym SLI, zwłaszcza że porty takie jak Alien Isolation, wyglądające obłędnie, chodzą w 1920x1200 nawet na jednej GT755. Edytowane 17 Października 2014 przez qhash Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 17 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2014 Niekoniecznie - mówiłem o temperaturach. Przy i7 i 2xGT755 robi się naprawdę gorąco. Dużo gier już ma optymalizację pod 2 karty - ale nadal wystąpią przycięcia. i7 do 2kart w SLI jest wskazana, i5 ogranicza te karty przy rozwinięciu ich max potencjału. "Pykanie w gry" przy FHD - czyli grasz na minimalnych detalach używając jednej karty gdzie fps jest podbijany przez i7 :) To nie tak miało chyba być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...