michalelo Opublikowano 15 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2014 (edytowane) Witam. Jestem studentem zaocznym w innym mieście wyjeżdżam tam na 3 dni i pomyślałem że przydałby mi się laptop żeby chociażby w nocy obejrzeć jakiś film wejść normalnie do internetu itd. Od laptopa oczekuje dobrej baterii (długi czas działania) i dobrego wykonania o komponentach nie będe się rozpisywał bo w sumie ma być do filmów i internetu itp wiem że będziecie wiedzieć o co chodzi ;). jeśli chodzi o cene to jak najtaniej a zarazem jak najlepiej maks 1200zł z systemem czy bez to obojętne wielkość 15,6cala. Spodobał mi się lenovo essential g510 ale zastanawiam się jeszcze nad essential B590 trochę tańszy. Co o nich sądzicie i czy macie jakieś lepsze propozycje? G510 pomimo dopłaty jednak bardziej do mnie przemawia bo wiem za co dopłacam ale z drugiej strony chce jak najtaniej i w sumie będzie używany weekendowo Edytowane 15 Października 2014 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2014 Do tego zstosowania Lenovo B590 z Celeronem, 4GB RAM i matową matrycą. Nie ma sensu dopłacać do G510. bo w oglądaniu filmów czy w surfowaniu w Internecie różnic nie zauważysz. ewentualnie dopłata do Lenovo G500C z Pentiumem, 4GB RAM i błyszczącą matrycą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2014 Lapek z dobrą baterią to Acer 2510 + posiada matową matrycę. Jednak możesz też np do B590 dokupić takiego cruciala klik <---- Podniesie wydajność i szybkość systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2014 jak to ma być prosty lapek do sporadycznego używania to brałbym jakąś używke z pierwszej ręki (nie komis) za 400-500 dostaniesz na pewno i to w podobne podstawowej specyfikacji ze integrowaną grafą, a zaoszczędzone pieniądze wydać na co innego, studentowi nigdy kasy za wiele, wiadomo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) a z używek co polecacie? tylko jak używka to 400-500zł maks z wysyłką Edytowane 20 Października 2014 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) Zobacz za Hp 2560p Dell e4310 E: dobra nie doczytałem, że używka z połowę mniejszym budżetem. W poprzednim budżecie mógłbyś szukać za tymi co zaproponowałem Edytowane 20 Października 2014 przez Laptopy \ Netbooki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2014 No własnię. to co jeszcze polecacie do 400zł używanego w sumie ten laptop będzie używany tylko w weekendy i to nie wszystkie dlatego szkoda mi nawet tych 900zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2014 Za 400zł dostaniesz truba, który nawet nie poradzi sobie z przeglądaniem Internetu (dużo flasha, video h264) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2014 a co sądzicie o lenovo t400? czy rzeczywiście nie warto się w to pakować w takich pieniądzach? tam się pomyliłem do 500zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laptopy \ Netbooki Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2014 Poszukaj za: dellem D630 lub HP 6910p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...