chomik3109 Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2014 Witam,otóż mam taki problem nie wiem dokładnie czy to chodzi o kartę graficzna czy nie ale myślę ze mi pomożecie, karta ma jakieś 2 tygodnie całkiem nówka od gigabyte oc 2gb i mam problem z wydajnością , w battlefield 4 niezależnie czy mam ustawienia niskie czy ultra i tak jest tyle samo fps 30-57 , kolega ma identyczna kartę i chodzi mu bez problemu na ultra przy 90-120 fps grałem ostatnio w middle-earth shadow of mordor i gra chodziła płynnie zero ciecia było , w testach karty cpu-z i nvidia system monitor karta ponoć działa w 3004mhz a nie wygląda na to i teraz tak , czy to wina karty ? czy może czegoś innego ?Intel Core i5-2400 3,1GHz (3,4GHz w turbo)Gigabyte gtx 760 OC 2gbRAM 8GB (4GB Kingston , 4GB Elixir) 1333mhzAsrock h61m-vsZasilacz Chieftec 600w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 18 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2014 1) http://forum.purepc.pl/topic/352591-wszystko-o-geforce-gtx-780-770-760/ 2) Odpal jakieś benchmarki - Valley, Heaven, 3dmark 3) Odpal cokolwiek w oknie wraz z załączonym GPU-Z zakładką sensors. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik3109 Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2014 http://zapodaj.net/962407de01728.png.html http://zapodaj.net/ec08028ffa16a.png.html http://zapodaj.net/fd7284029f802.png.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2014 Jakie wyniki? Bo na screenach po 140sek nic nadzwyczajnego się nie dzieje temp wysoka ale nie na tyle aby się przejmować. Możesz ew. pożonglować sterownikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik3109 Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2014 ale mi nie chodzi o temperature , tylko o to ze gry powinny mi chodzi na max ustawieniach a nie chodza i mam tyle samo fps w bf 4 co na niskich i na ultra , zmiana rozdzielczosci nic nie daje a sterowniki najnowsze 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egefege Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2014 na jakiej rozdzielczości gra kolega? miałem ta karte i w full hd w bf4 musiałem zjechać detalami, najpierw zapytaj kolegi na jakiej rozdzialce gra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik3109 Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2014 gra na 1440x900 , ale jak mowie wyzej ze zmiana detali i rozdzielczosci nic nie zmienia w fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2014 ale mi nie chodzi o temperature , tylko o to ze gry powinny mi chodzi na max ustawieniach a nie chodza i mam tyle samo fps w bf 4 co na niskich i na ultra , zmiana rozdzielczosci nic nie daje a sterowniki najnowsze Wskaż mi gdzie nie chodzą bo najwyraźniej wiesz lepiej że na przedstawionym przez ciebie załączniku jest coś nie tak w Valley Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2014 ale mi nie chodzi o temperature , tylko o to ze gry powinny mi chodzi na max ustawieniach a nie chodza i mam tyle samo fps w bf 4 co na niskich i na ultra , zmiana rozdzielczosci nic nie daje a sterowniki najnowsze Jeżeli zmiana detali graficznych w grze nie powoduje wzrostu/spadku FPS, to FPS jest limitowany przez procesor. Trzeba sprawdzić monitoring z gry dla GPU i CPU. Grafika musi pracować cały czas na 95-99%. Jeżeli grafika będzie pracować ze zmiennym obciążeniem, a procesor będzie przekraczał 80% swojej mocy, to trzeba podkręcić procesor - jeżeli się da, wykonać ten sam test i porównać wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2014 Albo ograniczenie programowe. Używasz może nvidia experience lub innego cuda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik3109 Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2014 Jeżeli zmiana detali graficznych w grze nie powoduje wzrostu/spadku FPS, to FPS jest limitowany przez procesor. Trzeba sprawdzić monitoring z gry dla GPU i CPU. Grafika musi pracować cały czas na 95-99%. Jeżeli grafika będzie pracować ze zmiennym obciążeniem, a procesor będzie przekraczał 80% swojej mocy, to trzeba podkręcić procesor - jeżeli się da, wykonać ten sam test i porównać wyniki. procesor to mi sie sam podkreca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esspero Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2014 Procesor podkręca Ci się o jakieś 300mhz więc to trochę mało co nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2014 1. uruchom grę, gdzie zmiana detali graficznych nie ma wpływu na FPS i wykonaj monitoring Afterburnerem. 2. to samo zrób po mocnym OC procesora. Jak FPS wzrośnie w znaczny sposób, to masz winnego. Pokaz też monitoringi z tych testów. Zwróć uwagę na obciążenie GPU i CPU w tych samych momentach, bo to jest ze sobą powiązane. Grafika powinna być maxymalnie obciążona, wtedy da z siebie całą moc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN86 Opublikowano 20 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2014 A ustawienia wyświetlanego obrazu dyktuje gra czy panel sterowania nVidia ;) ?? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik3109 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2014 A ustawienia wyświetlanego obrazu dyktuje gra czy panel sterowania nVidia ;) ?? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk a jak to sprawdzic bo nie wiem gdzie to ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN86 Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2014 Prawym mychy na pulpicie i tam masz panel sterowania nv... Wejdź tam Wlacz opcje zaawansowane i zobacz czy są pozaznaczane opcje " według ustawień aplikacji " czy jakoś tak Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 21 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2014 Najlepiej ustawić sterownik jako 'default", a opcje graficzne gry według swoich potrzeb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik3109 Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 Prawym mychy na pulpicie i tam masz panel sterowania nv... Wejdź tam Wlacz opcje zaawansowane i zobacz czy są pozaznaczane opcje " według ustawień aplikacji " czy jakoś tak Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk w zakladce "wyreguluj ustawienia obrazu, korzystajac z podgladu" mam ustawiona "użyj ustawiń aplikacji 3d" o to chodzi ? bo ustawien jako takich zaawansowanych nie widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaliN86 Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 Podsunąłem myśl pogoogluj troche Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik3109 Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 googlowalem i nic nie znalazlem takiego , problem znow wystapil w innej grze tym razem , wiedzmin 2 zalecane wymagania to gtx 260 i na ultra i w 1080p tnie sie musze grac w 900p i bez 1 opcji , idiotyczne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.Witek Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 (edytowane) Panie! Zalecana konfiguracja sprzętowa która jest podawana np. na pudełku jest celowana w średnie bądź wysokie detale. Popatrz sobie na testy kart graficznych w bf4 i jakie tam mają wyniki. Twoja karta może mieć ok. 40 fps na ultra w FHD. Popraw mnie ktoś jeśli się myle. P.S. Mi na gt640 + e5420(3.0) Wiedźmin na medium w FHD chodzi ok. 50 fps i gram :P Edytowane 22 Października 2014 przez mr.Witek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 chomik, daj jeszcze pierwszą zakładkę z GPU-Z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik3109 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Panie! Zalecana konfiguracja sprzętowa która jest podawana np. na pudełku jest celowana w średnie bądź wysokie detale. Popatrz sobie na testy kart graficznych w bf4 i jakie tam mają wyniki. Twoja karta może mieć ok. 40 fps na ultra w FHD. Popraw mnie ktoś jeśli się myle. P.S. Mi na gt640 + e5420(3.0) Wiedźmin na medium w FHD chodzi ok. 50 fps i gram :P jakie czlowieku 40 fps w bf 4 ? jak mowie przeciez ze kolega ma identyczna karte , procek 3,5 i jedzie na ultra bez antyalisingu i na 900p w 90-120fps , a mi wiedzmin chodzi w 1080p jakies 55... a moze cos z tym ramem moze byc nie tak ? ze diwe rozne firmy ? da sie to jakos sprawdzic ? http://zapodaj.net/7d57f0f0ee6b2.png.html juz Edytowane 23 Października 2014 przez chomik3109 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 [url=http://zapodaj.net/5fc943765d6d4.png.html[url/]]http://zapodaj.net/5fc943765d6d4.png.html Rozumiem, że dalej G i C dla ciebie nie robi różnicy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.Witek Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 jakie czlowieku 40 fps w bf 4 ? jak mowie przeciez ze kolega ma identyczna karte , procek 3,5 i jedzie na ultra bez antyalisingu i na 900p w 90-120fps , a mi wiedzmin chodzi w 1080p jakies 55... a moze cos z tym ramem moze byc nie tak ? ze diwe rozne firmy ? da sie to jakos sprawdzic ? http://zapodaj.net/7d57f0f0ee6b2.png.html juz http://www.purepc.pl/karty_graficzne/jaka_karta_graficzna_do_battlefield_4_test_geforce_vs_radeon?page=0,3 Proszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomik3109 Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 http://www.purepc.pl/karty_graficzne/jaka_karta_graficzna_do_battlefield_4_test_geforce_vs_radeon?page=0,3 Proszę. hmmm nie widze tutaj gigabyte gtx 760 a pozatym nie szukam zeby mi chodzil w 1080p bo wiem ze moga byc problemy ale w 900p powinien spokojnie mi chodzic a nie chodzi , w tym tescie jest jeszcze antyaliasing a ja chce grac bez bo duzo zjada fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2014 Na screenie z gpu-z wszystko wygląda ok. Następnym razem wrzucaj zrzut aktywnego okna, nie całego pulpitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 24 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2014 Dałbyś o co prosiłem, a miałbyś fajne odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...