Skocz do zawartości
Lagier

Foxconn Deer 400W

Rekomendowane odpowiedzi

spoko,nie ma problemu.Teraz ten deer bedzie napedzal D850 i EPoX'a 8K7A+ .Jeszcze tylko tam wsadze jakiegos GF2MX ,128MB ramku i bedzie fajny sprzecik  :wink:

cholerka ale dylematos z tym zasilaczem :? :evil: a moze faktycznie kupic tego chiefa tylko ten dual fan i z aktywnym pfc kosztuje 275 pln w 4maxie a ten z pasiv PFC 214 :evil: cena mnie troche przeraza nic tylko zapier....am na tego kompa :evil: :D :D :lol:

hehe,ja placilem 275zl za chieftec'a 420W.Kupowalem na www.chieftec.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko,nie ma problemu.Teraz ten deer bedzie napedzal D850 i EPoX'a 8K7A+ .Jeszcze tylko tam wsadze jakiegos GF2MX ,128MB ramku i bedzie fajny sprzecik  :wink:

cholerka ale dylematos z tym zasilaczem :? :evil: a moze faktycznie kupic tego chiefa tylko ten dual fan i z aktywnym pfc kosztuje 275 pln w 4maxie a ten z pasiv PFC 214 :evil:

w tedsoft sa po 199 :)

doliczyc koszty przesylki i wyjdzie na jedno w katowicach jestem dosyc czesto wiec moglbym go kupic hmmm... chyba bede musial to powaznie przemyslec cena mnie troche przeraza bo nic tylko zapier....am na tego kompa :evil: :D :D :lol: ciagle se mowie ok to juz koniec nie dokladam do niego juz nic przynajmniej przez kilka m-cy a jak sie pozniej okazuje nie wytrzymuje paru tygodni :D jedno wymiene to by juz trza drugie zmieniac itd itp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cholerka ale dylematos z tym zasilaczem :? :evil: a moze faktycznie kupic tego chiefa tylko ten dual fan i z aktywnym pfc kosztuje 275 pln w 4maxie a ten z pasiv PFC 214 :evil: cena mnie troche przeraza nic tylko zapier....am na tego kompa :evil: :D :D :lol:

nom faktycznie a mozeby juz takiego zapodac bylby spokoj i chyba tak zrobie niech strace dorzuce ta 100pln ale bynajmniej bede mial pewnosc i jakosc i extreme o/c :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic tylko zapier....am na tego kompa :evil: :D :D :lol: ciagle se mowie ok to juz koniec nie dokladam do niego juz nic przynajmniej przez kilka m-cy a jak sie pozniej okazuje nie wytrzymuje paru tygodni :D jedno wymiene to by juz trza drugie zmieniac itd itp

znam ten bol :wink:

Co do 4max'a to radze najpierw zadzwonic czy maja te zasilki ,bo co innego na stronie ,a co innego w sklepie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic tylko zapier....am na tego kompa :evil: :D :D :lol: ciagle se mowie ok to juz koniec nie dokladam do niego juz nic przynajmniej przez kilka m-cy a jak sie pozniej okazuje nie wytrzymuje paru tygodni :D jedno wymiene to by juz trza drugie zmieniac itd itp

znam ten bol :wink:

Co do 4max'a to radze najpierw zadzwonic czy maja te zasilki ,bo co innego na stronie ,a co innego w sklepie

nie no roznica w cenie kolosalna na stronie chieftec'a 420 z activ pfc kosztuje 279 pln i to wlasnie jego zapodam to bedzie chyba najbardziej trafna decyzja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom faktycznie a mozeby juz takiego zapodac bylby spokoj i chyba tak zrobie niech strace dorzuce ta 100pln ale bynajmniej bede mial pewnosc i jakosc i extreme o/c :twisted:

i to byloby najlepsze rozwiazanie.Zgodnie z Twoja jak i moja natura za jakis czas znowu cos wymienisz,a Bartony przy wysokim O/C beda lapczywe na prad :D ,a wtedy taki Chieftec 420W mile widziany.Z deer'em duzo nie zawojujesz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haszyd z allegro byc moze bedzie mial  w nastepnym tygodniu 300watowe fortonki  :twisted:  :twisted:  oplaca sie czekac

decyzja juz zapadla chieftec 420W incoming :twisted: :twisted: bede musial jakis tydzien max dwa poczekac bo trza kasy dorobic ale mysle ze sie oplaca :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

haszyd z allegro byc moze bedzie mial  w nastepnym tygodniu 300watowe fortonki  :twisted:  :twisted:  oplaca sie czekac

decyzja juz zapadla chieftec 420W incoming :twisted: :twisted: bede musial jakis tydzien max dwa poczekac bo trza kasy dorobic ale mysle ze sie oplaca :D

no widzisz,a tak sie broniles na poczatku :wink: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie po rozmowach z rodzicami, tez doszedlem z nimi do porozumienia i doloza mi do chieftec'a 360 tego za 199zł z jednym wentylatorem. 

Pozdro :)

nom mnie przed chwila dodatkowa fucha wpadla stary tez powiedzial ze jak mam ryzykowac wiekszymi wydatkami (czyt. spaleniem podzespolow) to sie nie pyli, przyznal mi racje a co najawazniejsze dodal ze mnie dosposoruje (bo co ja moge biedny studencina ;) ;) :lol:) wiec... zyc nie umierac :D :D :D

pozdrav i thx za wszystkie posty

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze dolozysz kolejne 50 pln i kupisz jakiegos Enermaxa 460W :twisted:

BTW

widze ze o dziwo znalazles nie tylko 50 ale 130 pln by dolozyc do zasilki :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a moze dolozysz kolejne 50 pln i kupisz jakiegos Enermaxa 460W :twisted:

BTW

widze ze o dziwo znalazles nie tylko 50 ale 130 pln by dolozyc do zasilki :lol:

hehehe... jak widac nie ma rzeczy niemozliwych ;) ;) :D

z kasa to nie jest taki duzy problem bo zawsze sie cos skoluje tylko ze wiesz trza se czesto cos innego odmowic a u mnie jak juz slysza slowo "komputer" zmoich ust to dostaja bialej goraczki ;) :lol: dlatego kombinowalem zeby moze cos tanszego bo opinie byly/sa podzielone choc sam do konca w to nie wierzylem ze mozna kupic dobra zasilke do 150 pln :? z drugiej strony zbliza sie upgrade sprzetu w koncu trza by jakiegos radka zapodac :lol: potem bartona i go @ a wtedy takie goofno za 150 pln nie da rady wiec doszedlem do takiego a nie innego wniosku no ale w koncu kto pyta nie bladzi i jest glupcem przez 5 min a kto nie pyta jest nim cale zycie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja dzisiaj sie az zdziwilem,przez okolo 15min nawijalem starszemu ze po wakacjach chce sobie wymienic procesor na Bartona 2800+ i musze powiedziec ,ze mnie sluchal :D zwykle po pol minuty wyskakuje z tekstem "po co ci to ,przeciez niedawno kupowales tego co masz" :lol: w miedzyczasie chce jeszcze kupic Volcano7+ ,zeby przygotowac grunt dla nowego procka 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja dzisiaj sie az zdziwilem,przez okolo 15min nawijalem starszemu ze po wakacjach chce sobie wymienic procesor na Bartona 2800+ i musze powiedziec ,ze mnie sluchal  :D zwykle po pol minuty wyskakuje z tekstem "po co ci to ,przeciez niedawno kupowales tego co masz"  :lol:

qfa jakbym swojego starego slyszal :lol: do mamy to nawet nie podchodze ;) :lol: ROTFL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja dzisiaj sie az zdziwilem,przez okolo 15min nawijalem starszemu ze po wakacjach chce sobie wymienic procesor na Bartona 2800+ i musze powiedziec ,ze mnie sluchal  :D zwykle po pol minuty wyskakuje z tekstem "po co ci to ,przeciez niedawno kupowales tego co masz"  :lol:

qfa jakbym swojego starego slyszal :lol: do mamy to nawet nie podchodze ;) :lol: ROTFL

uuuu starsza to od razu sprowadza mnie na ziemie tekstem typu "ty to juz masz nasrane we lbie" :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uuuu starsza to od razu sprowadza mnie na ziemie tekstem typu "ty to juz masz nasrane we lbie" :lol: :lol: :lol:

mamy nasrane czy nie ale potem wynik w 3dmarq cieszy i jak przychodza kolesie do ciebie i mowia "qrwa w jakiej rozdzialce ty grasz i na jakich detalach" 8O 8O hehehe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe,mi juz przeszlo granie na kompie....no moze czasem wracam do diablo 1 albo settlers4 :wink: .Po zmianie sprzetu albo po dodatkowym O/C najbardziej mnie cieszy jak fps'y w Flask'uMPEG radykalnie ida w gore .... no i dla czystej satysfakcji i nieskazitelnej radochy 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe,mi juz przeszlo granie na kompie....no moze czasem wracam do diablo 1 albo settlers4  :wink: .Po zmianie sprzetu albo po dodatkowym O/C najbardziej mnie cieszy jak fps'y w Flask'uMPEG radykalnie ida w gore .... no i dla czystej satysfakcji i nieskazitelnej radochy  8)

ja to juz nawet do diablo i settlers nie wracam gre uruchamiam tylko dla spokoju ducha czy moj komp jest jeszcze wystarczajacy czy juz trza cos wymieniac, po to zeby zobaczyc nowe efekty 3d no i czasem zeby je kumplom pokazac :lol: :D A kompa uzywam do netu, muzy i filmow :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe,mi juz przeszlo granie na kompie....no moze czasem wracam do diablo 1 albo settlers4  :wink: .Po zmianie sprzetu albo po dodatkowym O/C najbardziej mnie cieszy jak fps'y w Flask'uMPEG radykalnie ida w gore .... no i dla czystej satysfakcji i nieskazitelnej radochy  8)

ja to juz nawet do diablo i settlers nie wracam gre uruchamiam tylko dla spokoju ducha czy moj komp jest jeszcze wystarczajacy czy juz trza cos wymieniac, po to zeby zobaczyc nowe efekty 3d no i czasem zeby je kumplom pokazac :lol: :D A kompa uzywam do netu, muzy i filmow :lol:

no to faktycznie masz nasrane we lbie :lol: :lol: :lol: a myslalem ze to ze mna jest zle :lol: :lol: :lol: noł ofens ofkors :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to faktycznie masz nasrane we lbie :lol: :lol: :lol: a myslalem ze to ze mna jest zle :lol: :lol: :lol: noł ofens ofkors :wink:

hehehe... no coz takie zycie ;) :D alesmy OT zrobili a mialobyc o zasilkach :lol: OKa poki co ja spadam ehhh.. ta TPSA minutki scigaja abonament 51h dzisiaj dopiero 2gi a ja juz 8h nie mam :evil: krolestwo za stale ;) :D o tym to juz nawet nie wspominam starym :lol: ROTFL

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehehe... no coz takie zycie ;) :D alesmy OT zrobili a mialobyc o zasilkach :lol: OKa poki co ja spadam ehhh.. ta TPSA minutki scigaja abonament 51h dzisiaj dopiero 2gi a ja juz 8h nie mam :evil: krolestwo za stale ;) :D o tym to juz nawet nie wspominam starym :lol: ROTFL

pozdrav

Lagier

no ale OT nam sie udal :wink: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra chlopaki mam juz nagranego chiefteca 420W za 260 pln tylko teraz pytanko jak rozpoznac czy to model z activ czy deactiv PFC ??? a czy to wogole ma jakies znaczenie bo to Power Factor Corection to w sumie nowosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra chlopaki mam juz nagranego chiefteca 420W za 260 pln tylko teraz pytanko jak rozpoznac czy to model z activ czy deactiv PFC ??? a czy to wogole ma jakies znaczenie bo to Power Factor Corection to w sumie nowosc

gdzie kupujesz ta zasilke :?: z tego co wiem to na www.chieftec.pl maja tylko z aktywnym PFC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gdzie kupujesz ta zasilke :?: z tego co wiem to na www.chieftec.pl maja tylko z aktywnym PFC

www.bino.com.pl to sklep u mnie w czewie zaopatrzam sie u nich w sprzet i jak dla mnie babeczka ze sklepu powiedziala 260 pln :D oficjalnie nie maja ich w ofercie ale mi sprowadzi :)

_VIP_ a tak dokladniej to o co chodzi z tym aktywnym i pasywnym PFC bo jesli o tem temat chodzi to nie jestem najbardziej do przodu moze ty wiesz??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o ile sie nie myle PFC jest systemem korektujacym wahania napiec,co powoduje stabilniejszy pradzik  :wink: .To poprostu taki rarytasik,cos jak ABS w furkach  :lol:

nie mylisz sie znalazlem info nt PFC i dokladnie o to chodzi po prostu aktywne PFC stabilizuje, koryguje napiecia jakby to powiedziec w locie dlatego napiecia sa stabilniejsze a pasywne PFC hmmm... nie wiem po co dokladnie ono jest :lol: dokladnie tego nie rozumiem :) :? jedni zasilki z pasywnym PFC porownuja do tych ktore wogole PFC nie maja a inni zas twierdza odwrotnie :? tak czy siak bede sie staral zalatwic tego z aktywnym a jak sie nie uda to trudno z tym z pasiv bede tez pewnie zadowolony w koncu to nie bedzie codeshit 300W :lol:

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i mam :D chieftec 420W dual fan z activ pfc siedzi juz w mojej budzie jak go montowalem balem sie zeby sie scianka nie skrzywila :lol: ;) ;) no ale OK wrazenia jak najbardziej pozytywne w koncu +5 to 5.00 a nie 4.91 :lol: +12 wynosi 12.34 to narazie pierwsze wrazenia zobaczymy jak bedzie za pol roku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...