arak Opublikowano 19 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2014 Witam. Na początku chciałbym z góry przeprosić za ewentualne umieszczenie mojego wątku w złym dziale.Oczywiście wówczas proszę o jego przeniesienia w odpowiednie miejsce. W jednym ze sklepów internetowych zakupiłem sobie podstawkę do laptopa. Jako gratis dołączony będzie adapter bluethooth taki jak ten: http://allegro.pl/high-speed-adapter-bluetooth-usb-v4-0-class-ii-i4652844425.html Czy podczas takiego podłączenia instalowane jest jakieś oprogramowanie? Oraz czy adapter ten będzie cały czas włączony(widoczny) czy trzeba będzie to robić ręcznie?Dzięki wielkie.Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 22 Października 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2014 (edytowane) Najprościej wpiąć adapter i sprawdzić czy windows automatycznie znajdzie sterowniki. Jeżeli znajdzie sterownik i wykryje sprzęt (trzeba sprawdzić w menadżer urządzeń) to powinno działać. Jezeli nie znajdzie sterownika to trzeba (i tak w sumie najlepiej) wejść na stronę producenta tego urządzenia i pobrać sterownik. Ewentualnie dopasować jakiś inny sterownik z urządzenia o bliźniaczej konstrukcji..... Z tego co pamiętam do obsługi Bluetooth pod windows był jakiś osobny program / aplikacja. edit: Płeć:Kobieta chciałbym zakupiłem WTF :kijem: Edytowane 22 Października 2014 przez szpachla2 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...