Skocz do zawartości
macialek

Monitory...

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam sie nad wyborem monitora. Musi miec przynajmniej 17 cali i najlepiej byc plaskim. Oczekuje dobrej jakosci obrazu, gdyz musi nadawac sie do pracy w aplikacjach typu CAD. Oczywiscie tez filmiki powinny na nim ladnie wygladac. Interesuje mnie tez czy warto brac monitor z DVI (bo karta graficzna bedzie miec to wyjscie)?

Bede takze wdzieczny za namiary na jakies testy porownawcze laptopow, lub za rekomandacje od was...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chcesz LCD czy CRT bo nie napisałeś...A tak w ogóle to polecam do aplikacji typu ACAD monitory CRT w szczególności firm EIZO i Mitsubishi bo to monitory dla profesjonalistów.Rewelacyjna jakość obrazu i parametry.Będziesz zadowolony na 100%.Sam mam to co w podpisie i jestem b.zadowolony.Polecam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jaj mowi SpiderMAN teraz w sumie najbardziej oplaca sie brac Neca i Samsunga .

Sam mam LCD Nec'a i jestem bardzo zadowalony.

Wczesniej mialem CRT tez Nec'a i trudno mi sie bylo z nim rozstac..

Chyba ze masz wiecej kasy to moze Ilyama.

A co do wyjscia DVI to ono jest dostepne tylko w monitorach LCD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olej LCD bo to szajsy drogie.

tiaaaa.... a świstak siedzi i zawija....

ale jakbyś miał kasy jak lodu , to wziąłbyś jakiegoś LCD z górnej półki...

tyle że teraz to według ciebie drogie szajsy - znam takich którzy się zarzekali tak jak ty , a teraz na LCD siedzą...

BTW - jeden ze znanych mi grafików pracując z ACAD-em ma monitor 19'' LCD Iyama (nie pamiętam modelu) - czarny... kontrast 600:1

gość wcześniej pracował na Sony 19'' CRT i teraz już by się nie zamienił (jego słowa)

nie sądzisz , że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie LCD sa jeszcze sa drogie. Dobra jest seria Samsunga "SyncMaster" W zaleznosci od rodzaju/wielkosci/itp roznia sie cena ale juz za 800 masz naprawde dobry (17") monitorek. Ja mam SyncMaster 755 (17 cali, plasciutki idealny) i kupilem go pol roku temu za 850 to teraz pojdzie za 700 zl... Zreszta looknij sobie

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=938

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...nie sądzisz , że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia?

ale to nie zminia faktu ze 19" LCD z gornej polki jest chooooolernie drogie

to , że są drogie - owszem , ale niech jeden z drugim nie wypisują głupot cyt. "są szajsy" bo to akurat nie jest prawdą...

a tak z drugiej strony dla mnie 5000 zeta to kupa kasy , a dla drugiego to wydatek po 2 miesiącach oszczędzania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...